6 BİN TL  KİRA DESTEĞİNE BAŞVURU ŞARTI GEREKİYOR 

6 BİN TL  KİRA DESTEĞİNE BAŞVURU ŞARTI GEREKİYOR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/İlimizde yaşanan 24 Ocak depremi sonrası evlerinden olanlar için devlet 11 bin TL’lik kira desteği verileceği açıklanmıştı. O desteğin ilk etabı olan 5 Bin TL  hesaplara yatırıldı. Peki geriye kalan 6 Bin TL  kimlere ve ne zaman yatırılacak?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Toplamda 11 bin TL’den oluşan desteğin 5 bin TL’lik kısmının taşınma desteği olduğunu belirterek,  bu kısmın hesaplara ivedilikle yatırıldığını ve insanlara sıcak para desteği sunulduğunu ifade etti.

İKİNCİ KISIM İÇİN BAŞVURU ŞARTI VAR

Geriye kalan 6 Bin TL’lik destek için de hazırlıkların yapıldığını açıklayan Pıhtılı, bu yardımın başvuru şartına bağlı olduğunun altını çizdi. 

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, depremde evleri yıkılmış ve yeni eve taşınmış kişilerin depremden sonra taşındıkları yeni evlerin sahipleri ile yaptıkları kira sözleşmeleri ile başvuru yapmalarının şart olduğunu belirtti.

AFAD İl Müdürü Pıhtılı, kira sözleşmeleri ile yapılacak başvurular için şimdilik bir tarih ve nereye yapılacağına dair ise bir bilgi vermeyeceklerini söyledi.

Şu an itibariyle Hak Sahipliği Müracaatlarının devam ettiği ve insanların kafasını karıştırmamak, iki ayrı meşguliyet çıkarmamak için kira yardımı başvurularının önümüzdeki günlerde başlatılacağını belirten Pıhtılı, gerekli açıklamaların kamuoyuna duyurulacağını söyledi.