50 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Gülşah ALTAŞ / Elazığ Valiliği himayesinde, Elazığ Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yazıkonak Belediyesi ve MASSAD'ın destekleriyle uygulanan&nbs

50 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Elazığ Valiliği himayesinde, Elazığ Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yazıkonak Belediyesi ve MASSAD’ın destekleriyle uygulanan  ‘İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Ve Uygulama Merkezi Projesi’ tanıtımı yapıldı.

Gıda Teknolojisi, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği, Ziraat, Muhasebe ve Halkla İlişkiler, İşletme Yönetmenliği ve Pazarlama, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik ile Bilgisayar eğitimin verileceği ve 160 gün sürecek proje kapsamında 50 kişinin ekonomik hayata aktif olarak dahil edilmesi sağlanacak.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programa Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bu proje ile 25 bayan, 25 erkek olmak üzere 50 kişiye mesleki eğitimler verileceğini söyledi.

Avrupa Birliği projelerinin, hazırlanması ve kabulüne kadar zorlu süreçlerden geçtiğini vurgulayan Zorluoğlu,"Ben bu projenin önemli olduğunu düşünüyorum. Belki miktar olarak milyonlarca dolarlık bir proje değil ama Avrupa Birliği reformlarında Elazığ'daki bir kurumumuzun yararlanabilecek bir kapasiteye ulaşmış olması bakımından önemlidir" diye konuştu.

Bu projelerin devam edeceğini ifade eden Zorluoğlu şunları söyledi: "Bu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği Çalışma Hayatında Milli Seferberlik çağrısından hemen sonra gelmesi güzel oldu. İnşdigerah bu projenin ilimizde uygulamaya konulması ile birlikte borsamızda, milli istihdam seferberliği çağrısına Elazığ'da 50 kişiye istihdam sağlamak sureti ile katkı sağlamış olacak."

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise, projenin bütçesinin 228 bin Euro olduğunu ve projenin Elazığ istihdamına katkı sağlayacağını kaydetti.