5. Noter Bilmecesi

5. Noter Bilmecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi olarak 2 Kasım 2021 tarihinde https://elazighakimiyethaber.com/elazig-besinci-noterligin-yapilacagi-yer-resmi-gazetede-yayimlandi/61147/ linkiyle Elazığ’a 5. Noter açılması kararının Resmi Gazete’de yayınlandığını halkımıza duyurmuşuz.

Ancak bugün yerel haber sitelerine ilimize 5. Noter açılması ile ilgili yeni bir haber düştü. İçeriği ve 5. Noterliğin açılacağı adres ve hinterlantının değişmiş olma ihtimalini düşünerek metne baktık,  hiçbir değişiklik yok.

Ya ilimizde yeni bir noter açılması ile ilgili karar sehven ve ikinci kez Resmi Gazete’de yayınlandı ya da daha önce yayınlanan haber yeniden yayınlandı.

Haberin resmi gazetede ya da haber sitelerinden yeniden yayınlanması çok sorun değil. Sorun hala ilimizde 5. Noterin kurulamamış olması.

Söylenen o ki 5. Noter için şart koşulan 1. Sınıf noter olma şartı, bu işe talipli çıkmasına engel oluyor. 1. Sınıf noter unvan sahipli olanlar, Elazığ’ın 5. Noter alanının yeterli derecede kazançlı görmedikleri için talipli olmuyorlar. 1. Sınıf yerine 2. Sınıf noterlik şartı getirilebilse belki de çok sayıda talipli çıkacak ve şehir beşinci notere kavuşacak.

Bu şartlarda şehre yeni bir noter gelme imkân ve ihtimali yakın zamanda gözükmüyor.