48 İlde Heyecanlı Bekleyiş

AK Parti'de geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan ve şehitlerin acısı sebebiyle ertelenen aday tanıtım toplantısı ay sonuna doğru yapılacak. 

48 İlde Heyecanlı Bekleyiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Ocak’ta 26 ilin adayını duyuran AK Parti, kalan 48 ilin belediye başkan adayını da en kısa sürede ilan etmeyi planlıyor. İstanbul’da olduğu gibi Ankara’daki aday tanıtım toplantısında da ilçe belediye başkan adayları açıklanmayacak.

Erdoğan’ın, çarşamba günü AK Parti grup toplantısında bazı illerin adaylarını açıklayabileceği ancak bütün adayların kamuoyuna tanıtılacağı programın ay sonuna doğru yapılması planlanıyor. Seçim beyannamesi de aday tanıtım programında ilan edilecek.

48 ilin birçoğunun adaylarının netleştiği ve liste üzerinde son revizelerin yapıldığı, çalışmaların daha çok ilçe bazında yürütüldüğü kaydediliyor. İlçe belediye başkan adayları için ise çalışmalar devam ediyor. İlçe belediye başkan adaylarının da Ocak ayı sonuna kadar açıklanması planlanıyor. 

Adayları açıklanan iller saha çalışmalarına başlarken adayları henüz açıklanmayan 48 ilde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ak Parti Çarşamba günü yapılacak grup toplantısında birkaç il Belediye başkanını açıklasa bile yaklaşık 40 ilin Belediye başkan adayları ocak ayı sonu itibarıyla açıklanacak.

Sürenin uzaması adayları açıklanmayan illerde heyecanlı bir bekleyişle birlikte aday adayları arasında tedirginlik oluşturuyor. Vatandaşlar kadar aday adayları da nefeslerini tutmuş yapılacak açıklamayı bekliyorlar. 

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat’taki bekleyişin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.