40 Danışmana Yol Veriliyor

Pazartesi günü Hakimiyet'e Göre köşemizde 'Çekmedi Danışmanlardan Çektiği Kadar' başlığıyla bir yazı yazmış ve Sedat Peker'in hala daha yalanlanmayan yolsuzluk açıklamasında adı geçen Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ile Külliye adını kullanarak iş takipçiliği ve avantacılık yapan bazı danışmanlarının işine son verilmesi gerektiğini şu cümlelerle dile getirmiştik:

40 Danışmana Yol Veriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Külliyedeki danışmalar konusunda sayısız yazılar yazdık. Ve hatta defalarca dedik ki dünyanın parasını verip Nişantaşı kafeleri ile Çukurambar lokantalarında iş takipçiliği yapan yeteneksiz danışmanlar atayacağınıza, halkın ne düşündüğünü ve sizden ne beklediğini Hakimiyet’ten takip edin yeter. 

Hakimiyet,  yüz danışmanın yapmadığı gerçek, reel ve vicdani danışmanlığı ücretsiz yapıyor. Ama siz kendisini cilalı sözlerle size yutturan ve konuştuklarında “bu adam bir derya” algısını oluşturan halktan ve toplumdan uzak sorumsuz ve yeteneksiz adamları danışman yaptınız. 

Onlar ne yaptı? Bazı danışmanlar külliye ismini ve forsunu kullanarak olmadık dümenler çevirip lüks yaşam sağlayacak gelire sahip olmak için iş bitiricilik faaliyetlerine devam ettiler. Günün birinde bu usulsüzlükler ifşa olunca da fatura Külliyeye ve Erdoğan’a çıktı. 

Kim bilir kim tanır bu danışmanları. Halk, danışmanların da bürokratların da siyasilerin de faturasını sandıkta kesecek ve korkarız ki bunun bedelini de Erdoğan ödeyecek.

Külliye bir an önce tüm danışman takımını azat etmeli, yol vermeli ve güvendiği samimi insanların düşüncelerini alarak yoluna devam etmelidir.”

Bir bölümünü buraya taşıdığımız yazıdan sonra aldığımız kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 danışmanını görevden alacakmış.

Geç de olsa isabetli ve çok önemli bir karar. Kendisinin yükünü alma yerine yük olan, siyasi kariyerine ve belki de Cumhurbaşkanlığının kaybedilmesine sebep olacak yeteneksiz danışmanların ne işi var Külliye’de, danışmanlıkta…

Erdoğan’ın bu adımını seçim öncesi anlamlı ve değerli buluyoruz. 100 danışmanın vereceği yere basmayan raporları dikkate alacağınıza Elazığ’dan sadece Vahap Karakaya’yı dinleyin ve seçimin nasıl kazanılacağını ve bozulan imajın  nasıl düzeleceğini öğrenin. 

Ve kurtulun tüm ağırlıklarınızdan, yeteneksizlerden ve sizin adınızla yolsuzluğu meşru ve mubah gören uyanıklar  takımından. 

Ve sadece size her şart ve zeminde samimi desteği gibi samimi eleştirilerini de yapan isimleri dikkate alın ve önde tutun…