4 Vekil Ak Parti'ye mi Geçiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Haziran'da Beştepe'de sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

4 Vekil Ak Parti'ye mi Geçiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 40 dakika süren görüşme sonrası taraflar herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak ortaya atılan iddiaların da ardı arkası kesilmedi. Pazartesi ya da salı günü İYİ Parti'de aktif siyaset yapan 4 tane milletvekilinin AK Parti'ye geçeği kulislerde konuşulmaya başlandı.

Meral Akşener'in İYİ Parti Genel Başkanlığını bırakması sonrasında bazı yöneticiler ve milletvekilleri partilerinden istifa etmişti. Son olarak ise İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP'ye katılmış ve İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 44'ten 36'ya düşmüştü.

Akşener, Türk siyasetinde makam, koltuk olarak görebileceği birçok noktayı görmüş bir isim.

28 Şubat’ta Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı olarak dik durmuş ve bu sebeple de bazı generallerin edepsizce hakaretlerine muhatap olmuştu. Akşener’in bu saatten sonra küçük siyasi ve ikbal hesapları yapacağını sanmıyoruz. 6’lı masadan kalkışı ve kalkış sebeplerini açıkça izah etmesi de bunda samimi olmasını gösteriyordu.

48 saat sonra masaya döndürülen Akşener ise daha çok dış kaynaklı mahfillerin masum roller ile milli kisve altında sözde vatanperverlik taslamalarıydı. Her iki hali gören ve yaşayan Akşener, günün sonunda kendisini milli bir yerde konumlandırmayı tercih etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretini kötü bir şeymiş gibi sunanların olaya ne kadar ülke çıkarları ve menfaatleri açısından baktıklarını geçtik, siyasette uzlaşmadan ne kadar korktuklarını ortaya koyan bir tepki oldu. Siyasetçilerin bir araya gelmelerini ulusal tehdit olarak algılayan zümrelerden bu ülkeye ne hayır gelir ki?