3 Dönemcilere Veda

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ince eleyip sık dokuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler sonrası kabinede yeni isimlerin görev yapacağını açıklamakla kalmadı, AK Parti'de 3 dönem kuralının uygulanacağını da belirtti.

3 Dönemcilere Veda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/TBMM'de yapılan AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti içerisinde büyük bir merakla beklenen 3 dönem kuralıyla ilgili de son noktayı koydu.

Erdoğan, 3 dönem kuralının uygulanacağını belirtti. Bu kurala göre Ak Partiden üç kez milletvekili seçilen Zülfü Demirbağ liste dışı kalmış oldu. Demirbağ’ın yeni dönemde farklı bir görevde değerlendirilmesi bekleniyor. 

BAKANLIKTAN VEKİLLİĞE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineden 17 ismin milletvekili adayı olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Ankara'dan, bakanların ise büyükşehirlerden listelere gireceğini söyledi.

3 Dönemcilere Veda

VEKİLLERE VEDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılarak 27. dönemde görev yapan vekillere veda etti.

TÜRKİYE YÜZYILI’NIN İNŞASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz." ifadelerini kullandı.

3 Dönemcilere Veda

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek dönemin perspektifini çizdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz. Türkiye İçin Hemen Şimdi diyerek yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu dönemin adı şahlanış dönemidir. Yapacak çok işimiz, kazandıracak çok hizmetimiz var. Başaracak çok hedefimiz var. Yine bunu beraber yapacağız. Bize manşetlerden ömür biçenlere, engellemeye çalışanlara, zafer sarhoşlarına, bölücü ve FETÖ'cü alçaklara, tuzakları ve oyunlarıyla kutlu yürüyüşü durduracaklarını sanan herkese yanıldıklarını göstereceğiz.”

TOGG YOLLARA ÇIKIYOR

Pazartesi TOGG yöneticilerinin misafiri olacağını açıklayan Erdoğan, TOGG’un yoğun ilgi gördüğünü belirterek, ”En başından beri yapamazsınız dedikleri, fabrikası yok dedikleri, fabrikasında üretim yok dedikleri, velhasıl atmadık çamur bırakmadıkları TOGG önceki gece itibarı ile 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimi ile gerçek anlamda ilk yerli otomobilimize samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor. Her başarının ardında işte böyle bir emek, büyük bir sabır, büyük bir gayret vardır. Fabrikanın açılış töreninde üretilecek ilk TOGG’a talip olduğumuzu söylemiştik. Pazartesi günü inşallah aracımızı teslim alacağız” ifadelerini kullandı.

3 Dönemcilere Veda

ELEKTRİĞE 15 İNDİRİM

Elektrik ve doğalgazda da indirim müjdesi veren Erdoğan, şunları söyledi: “Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ev konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla ülkemizi büyütme hedefimize katkı veren sanayicilerimizi desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Akkuyu’daki Nükleer Güç Santralimize 27 Nisan tarihinde yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız.”

ASGARİ ÜCRETE ZAM 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuzda asgari ücrete ara zam olacağını söyledi.

İKİ BAYRAM BİR ARADA

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  "Arefe günü, Karadeniz Gazı'nın Filyos'a getirilmesi töreni yapılırken, milletimize yeni müjdelerimiz olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız" ifadelerini kullanması kamuoyunda merak oluştururken bu açıklamanın savunma sanayi konusunda yeni bir gelişme olabileceğine dair yorumlar var.