3 Büyükşehir MHP'nin mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz bir şekilde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret ederek 50 dakika görüşmesi Ankara kulislerini hareketlendirmişti.

3 Büyükşehir MHP'nin mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan ile Bahçeli arasında geçen görüşmenin detaylarına ilişkin sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Başkent kulislerinde AK Parti'nin Adana, Mersin, Antalya'da belediye başkanlıklarını MHP'ye bırakılabileceği konuşuluyor.

Görüşme sonrası ortak çalışma talimatının iki parti kurmaylarına verildiği ve görevlendirme yapıldığı ifade ediliyor.

Her Erdoğan-Bahçeli görüşmesi ülkenin önemli bir probleminin çözülmesini sağlıyor. Ak Parti’nin CHP’ye kaptırdığı Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini geri almak için hummalı bir çalışma yaparken MHP’nin de 2019’da CHP’ye kaptırdığı Adana, Mersin ile Antalya gibi MHP’nin güçlü olduğu illerde MHP’nin adaylarının desteklenmesi doğru bir adım.

Her ne kadar millet ittifakı partileri kendi adaylarıyla yerel seçimlere katılacağını açıklasa da  ve resmi bir ittifak yapılmasa da illerde iktidar ve muhalefet bloğu yarışacak. Ve muhtemelen siyasi partiler, Ak Parti ve MHP adayları karşısında en güçlü adayı destekleyip seçimi kazanmayı planlayacak.

Bu durum, Ak Parti ve MHP’nin işini zora sokabilir. Seçimleri kazanmaları için her iki partinin de o şehirlerde tartışmasız ve sevilen isimlerden aday göstermeleri gerekiyor.

Yerel seçimlerde partilerden ziyade adayların yarıştığı gerçeğini bizler birçok sürpriz sonuçtan geçmişte Şanlıurfa ve Keban’da gördük. 

Hele hele halkın evet dediği bir isme veto koyan Ak Parti, bunun çok cezasını çekti ve hatasını zaman içinde telafi etmeye çalıştı.

Bu seçimlerde hem Ak Parti’nin hem de MHP’nin halkta karşılığı olmayan isimlerle yol yürüme şansı ve lüksü yok.