29. Maddenin Sakatlığı Kabul Edildi

Yalan haberin önüne geçmek adına Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Komisyonu'ndan geçmişti.

29. Maddenin Sakatlığı Kabul Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak geçtiğimiz gülerde  Hamiyet’e Göre köşemizde 29. Maddenin sorunlu olduğunu “29. Madde Sakat” diyerek eleştirmiş ve CHP’nin  kanunun "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçuna hapis cezasını öngören 29'uncu maddesinin iptalini ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa mahkemesine başvurusunu  doğru bulmuştuk.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugünkü gündem toplantısında başvurunun ilk incelemesini yaptı.

Başvuruda eksiklik tespit etmeyen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak.

Düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması istemine de esas inceleme aşamasında karar verilecek.

Yanlışına yanlış dediğimiz CHP’nin doğrularına doğru demek de mesleki ilkeler yanında etik açısından da değer verdiğimiz konulardan biri. Zira siyasete kuru bir karşıtlık penceresinden bakmadığımız, zaman zaman iktidar partisini de kıyasıya eleştirdiğimizi siz okurlarımız yakından takip ediyor ve bu konudaki objektif yaklaşımımızdan dolayı teşekkürlerini iletiyorlar.

Umarız 29. Maddedeki sakatlıklar giderilir ve soyut ifadeler barındıran cümleler somutlaştırılarak hakaretin, yalan haberin ve infialin sınırları belirlenir.