23 Nisan Vekili

Malum her 23 Nisanda devletin birçok makamına çocuklar oturur ve birkaç dakikalığına da olsa bu makamların tadını çıkarır ve medyada şöhret olurlar.

23 Nisan Vekili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı, bakan, vali ve belediye başkanı olan 23 Nisan çocuklarının bu anki mutluluğu ve heyecanını hemen hepimiz bu akşam izledik.

Devlet kurumlarında 23 Nisan bakanı, valisi, belediye başkanı olur da siyasette 23 Nisan vekili olmaz mı? Oldu bile. Nasıl mı?

14 Mayıs seçimlerine 20 gün kala birçok siyasi parti kendi logosu ve adaylarıyla seçimlere girerken bu cesareti bulamayan bazı parti adayları, başka partinin listesinde kendilerine ancak özel rica ve minnetlerle yer bulabildiler. 

Son dakikada ve özel bir itekleme ve rica ile listeye giren bazı isimlerin sahadaki sevindirdik ve sırıtık  hallerini görünce aklımıza 23 Nisanda on dakikalığına bir kurumun başına geçen çocukların hali geldi.  

Gerçi çocuklar dahi,  bunun bir ritüel olduğunu, sembolik olduğunu bildikleri için daha vakur ve ciddi duruyorlar ama sığınmacı vekil adayı bunun bile farkında değil. 

Adam kendisini seçilmiş bir vekil olarak görmenin zafer sarhoşluğunu yaşıyor. Arkasında hissettiği 2 bin oyun yarısının döküldüğünün bile farkında değil garibim. 

O hala kendisini, kendisinin biçtiği ve fakat yanından bile geçemeyeceği ancak safların inanıp kanacağı bir tekno-siyasetin kahramanı zannediyor. Vah zavallım. 23 Nisan vekilliği de bitti ve rüyanın son bulmasına 20 gün kaldı.