2024 yılı yarış sezonu ahır müracaatları başladı

Aralarında Elazığ Hipodromu'nun da olduğu 9 hipodromda 2024 İlkbahar - Yaz Yarış Sezonu için ahır tahsis müracaatları başladı

2024 yılı yarış sezonu ahır müracaatları başladı

İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır Hipodromlarında 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren başlayacak olan 2024 İlkbahar - Yaz Yarış Sezonu için ahır tahsis müracaatlarının kabulü 4 Mart 2024 Pazartesi günü başladı. Müracaatlar 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar yapılacak olup, bu tarihten sonraki müracaatlar kabul edilmeyecek.
Müracaatlar, Türkiye Jokey Kulübü tarafından hazırlanan müracaat formları doldurulmak sureti ile Hipodrom Müdürlüklerinden ve TJK internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek. 
Yanıltıcı, yanlış bilgi içeren formlar değerlendirmeye alınmayacak ve o eküriye ait atların hiçbirine ahır tahsisi yapılmayacak.
Tahsisler; yarış programı, atın genel performansı, sağlık durumu (At hastaneleri kayıtları dikkate alınarak), handikap puanı, son koşu tarihi, son 20 kuralı, doping cezası, Arap atlarının eşkal ve ırk vasıfları yönünden muayeneleri, atın sahibinin at sahibi belgesi olması, At Yarışları Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği ortak at koşturmak için; en az bir ortağın at sahibi belgesine sahip olması ve at sahibi belgesi olmayan diğer ortaklarla birlikte Yarış Müessesesine müracaat etmesi ve onay almış olması, kriterleri göz önüne alınarak yapılacak. Ayrıca Türkiye Jokey Kulübü aşılama programına ve ilgili duyurulara uygun olarak aşısı tamamlanmamış atlara/taylara ahır tahsis edilmeyecek. 
2022 doğumlu İngiliz ve 2021 doğumlu Arap taylarıyla ilgili tahsis kriterleri hipodrom bazında yapılacak müracaat adedine göre belirlenecek ve ilan edilecek. Fiyatlandırmalar şöyle;


ELAZIĞ HİPODROMU AHIRLARI AYLIK (KDV DAHİL)
Tay için Eküri Boks veya Münferit Boks Başına: 40 ₺ / 7 AY 280 ₺ 
Münferit Boks Başına: 40 ₺ / 7 AY 280 ₺