2023 Yılı Hac Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 05-26 Ocak 2023 Tarihlerinde Yapılacak

İl Müftüsü İrfan Üstündağ yaptığı açıklamada '2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, bu işlemlerini 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabileceklerdir.

2023 Yılı Hac Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 05-26 Ocak 2023 Tarihlerinde Yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Detayları paylaşan Müftü Üstündağ;

İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız; anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 (İkiyüzelli) TL ön kayıt ücreti yatıracaklardır.

  • "Önceki yıllarda kaydı bulunan vatandaşlarımızın kayıtları 05 Ocak 2023 günü otomatik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yenilenecektir. Kuraya gireceği il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini e-Devlet üzerinden vatandaşlarımız kendileri yapacaktır.
  • Ön kayıt esnasında tercih edilecek konaklama türlerinden   Oda Tercihli:(Kâbe ‘ye 5-10 Km Mesafeli, yemekler tabldot, ulaşım servisle) Otel Tip :(Kâbe‘ye yürüme mesafesinde, yemekler açık büfe,)    bunlardan bir tanesi tercih edilecektir.
  • Kura birlikteliğine dair değişiklik talepleri ile ilgili olarak hac kura katsayıları aynı olan kişilerin e-devlet üzerinden; hac kura katsayıları farklı yıllara ait olan kişilerin iş ve işlemleri ise il/ilçe müftülüklerinden yapılacaktır.
  • Hacı adayı ön kayıt işlemini kendisi yapacak e-devlet şifresini başkasına kesinlikle vermeyecektir. Tüm sorumluluk hacı adayına ait olacaktır.
  • 65 yaş üstündeki Hacı adaylarımızın; Hacca gidip gidemeyeceği, Covid-19 aşısı vurulma şartı olup olmayacağı, Ülkemize verilecek kontenjan ve kura çekimi tarihi gibi konular; 9 Ocak’ta Arabistan’daki görüşme sonrası belli olacaktır. 
  • Üstündağ vatandaşlarımız 2023 yılı Hac ile ilgili detaylı bilgiyi İl ve İlçe Müftülüklerimize başvurarak ve Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden, 0859 260 1313 çağrı merkezi ve 04242336641 telefondan bilgi alabilirler." dedi.