2023 KONGRESİ

PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 12.30'DA FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÇOK AMAÇLI SPOR SALONUNDA YAPILACAK AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI. İL BAŞKANI YILDIRIM, TÜM AK PARTİLİLERİ KONGREYE DAVET ETTİ

2023 KONGRESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi sebebiyle iki kez ertelenen Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı 7. Olağan kongresi 18 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Erkan Kandemir’in de katılması beklenen kongre ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.

SOSYAL MESAFE KURALLARI UYGULANACAK
Konu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,  Covid-19 tedbirleri kapsamında kongrenin geçmiş dönemlere göre 4'te 1 oranında katılımla sosyal mesafe, hijyen, maske ve HES kodu tedbirleri kapsamında gerçekleştirileceğini ifade etti.
Bu konuda her türlü önlemin alındığına dikkat çeken Yıldırım, kongre salonu girişlerinden  başlayarak salon içi planlama ve oturum düzenlemelerinde  sosyal mesafe kurallarının uygulanacağını ve gelen misafirlere dezenfekte noktalarında gerekli çalışmalar yapıldığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELAZIĞLILARA SESLENECEK
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferans yöntemiyle katılacağını kongrede İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ilimiz Ak Parti milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ ve Genel Merkezden görevlendirilmiş milletvekili ya da üst düzey teşkilat görevlisinin de konuşma yapması bekleniyor.

AK PARTİ KENDİNİ ANLATACAK
Kongrede Ak Parti İl teşkilatları tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar, teşkilatların hizmetleri ve bu gayretlere karşılık halkımızın tüm seçimlerde verdiği destekleri içeren bir tanıtım videosu gösterimi yapılacak.
Hazırlanan videoda davaya bugüne kadar hizmet eden isimlere yâd edilerek, bu uğurda trafik kazası geçirerek hayatlarının kaybeden gençler için dua edilecek.
Ak Parti’nin kuruluşundan bugüne il başkanı olarak hizmet eden isimlerin de zikredilip   teşekkür edileceği videoda bu başarıları elde etmede canla başla çalışan isimsiz neferler de unutulmayacak.

ELAZIĞ’A YAPILAN HİZMETLER ANLATILACAK
Kongreye video konferans sistemi ile katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında 2002 yılından bugüne kadar ilimize her alanda yapılan yatırımlar ile bunların maddi karşılığı dile getirilecek.
Başta geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Kömürhan Köprüsü olmak üzere, havaalanı, şehir hastanesi, Güney çevre yolu, Kuzey çevre yolu, eğitim, sağlık, ulaşım, toplu konut ve kamu binaları, sosyal yardımlar, deprem sürecinde yapılan hizmet ve hemşerilerimize verilen destekler, pandemi sürecinde değişik kesimlere ve esnaflarımıza sağlanan kredi imkânları ile Elazığ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çok sayıda hizmetin anlatılacağı konuşmada ilimizin ilgili yöresel mani ve türkü sözlerine de yer verilecek.
CHP heyetinin ilimize ziyaretleri ve onun etrafında cereyan eden kulak çekme söylemi ile yayınlanan rapora da değinilecek konuşmada, CHP zihniyetinin bu ülke gibi Elazığ’a da hiçbir hizmetinin olmadığı vurgusu yapılacak.
Şehrin değerli kültür ve gönül adamı akademisyen doktor Ahmet Tevfik Ozan’ın ani bir kalp krizi sebebiyle ölümüne değinilerek rahmet dileklerinin ifade edileceği kongrenin hazırlıkları tamamlandı.

İLÇE VE BELDE TEŞKİLATLARINDAN YOĞUN KATILIM
Pandemi kuralları gereği 4’te 1 izleyici alınması öngörülen salonun belirlenen koltukların tümüyle dolması ve bunun dışında kalan izleyicilerin ise dış alanda kongreyi takip etmesi için de hazırlıklar yapıldı. Kongreye katılımın yoğun olması amacıyla başta merkez ilçe olmak üzere tüm ilçe ve belde teşkilatları seferber olmuş durumda.

ATANAN KADRO SEÇİLMİŞ OLACAK
Ramazan Gürgöze’nin istifasının ardından uzun süre vekâletle yürütülen, ardından da Şerafettin Yıldırım il başkanlığı görevine atanmıştı.
Yıldırım, atandıktan sonra değişik kesimler ve partinin önde gelenleri ile yaptığı istişareler sonucu yönetim kurulunu oluşturarak onay için Genel Merkeze sunmuştu.
Genel merkeze sunulan yönetim kurulunun onaylanmasının ardından, aynı kadronun hiç bir değişiklik yapılmadan Pazartesi günü yapılacak 7. Olağan kongrede tek liste halinde delegelerin oylarına sunulacak ve atanmış yönetim kurulu üyeleri seçimli yönetim olarak kabul edilip bir kez daha onaylanmış olacak.

TABANIN KONGRE HEYECANI
Ak Parti tabanının katılma ve pandemi kuralları çerçevesinde kongre heyecanını yaşayacağı programa katılmaktan büyük bir gurur duyacakları ifade ediliyor. Yerel aktörlerin bazı yanlışlarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında davaya ve misyona sadakatlerinin ve bağlılıklarının devam ettirdiklerini gösterecekleri zemin olan kongreye katılan samimi dava erlerinin sayesinde Ak partinin iktidarının devam edeceğini ifade eden siyasi gözlemciler, Erdoğan’ın da samimi ve duyarlı tabana her zaman teşekkür ettiğini ve vefasını gösterdiğini dile getiriyorlar.

İNŞALLAH YENİ BİR KRİZ OLUŞMAZ
İlimiz milletvekillerinin zaman zaman mikrofonun ve kürsünün şehvetine kapılarak sonunun nereye gideceği ve hangi kesimleri itham edip karşı cevap oluşturacağını  kestiremedikleri konuşmalar yaptıklarına dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu kongrede de böyle bir ihtimali sıfıra indirmek için milletvekillerinin konuşmalarını irticali değil de yazılı metne bağlı kalarak yapmasının gerekli olduğunu ifade ediyorlar.

KENDİLERİNİ ANLATSINLAR
Milletvekillerinin, muhalif siyasi partileri hedef alan açıklamaları yerine misyonu, davayı ve şehre bugüne kadar yapılan hizmetleri konuşmalarının daha isabetli, olacağını ifade eden siyasi gözlemciler, yapılan konuşmalarda ilimizdeki bazı eksiklik ve aksakları da kabul edip bunların giderilmesi yönündeki çalışmalardan ve alınan olumlu sonuçlardan örnekler verilmesi gerektiğini de belirtiyorlar.