20 Yıl Daha Bekleriz

İlimizle birlikte tüm doğu Anadolu illerinin en önemli eksikliği olan ve tüm taleplerde rağmen bugüne kadar herhangi bir adım atılmayan Pertek köprüsü ile ilgili olarak yeni bir tartışma daha başladı.

20 Yıl Daha Bekleriz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal 23’te yayınlanan Ayrın programına katılan ve Arif Çakmak’ın sorularını cevaplandıran Ak parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, yapılması planlanan köprünün Pertek ve Çemişgezek arasında yapılmasını önerdi ve yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Çemişkegekli olmasına rağmen orta ve lise öğrenimini Elazığ’da yapan, ilimizde birçok siyasi, akademisyen, iş insanı ve gönül insanı ile diyaloğu olan Milletvekili Ataş; “Bizim arzumuz şu; burada bir köprüye bir ihtiyaç var, bu köprünün nereden yapılması ulaşım noktasında fayda sağlarsa orada yapalım. Çünkü Çemişgezek’e de feribotla ulaşım sağlanıyor Pertek’e de. Hadi Pertek’e karayoluyla ulaşım var biraz yol uzuyor ancak Çemişgezek’in böyle bir şansı yok. Bakanımızla yaptığımız istişarelerde de; bir etüt çalışması yapalım bu köprüyü Pertek, Çemişgezek arasında bir yerde yaparsak Ovacık, Hozat, Çemizgezek ve Pertek istifade etmiş olur daha çok yere hitap etmiş oluruz iki ilçede feribot derdinden kurtulmuş olur. Sayın bakanımız bu konuya da çok sıcak baktı. Ekiplerine talimat verdi ve çalışmalar başladı.” diyerek konuya farklı bir açılım getirdi.

Ataş’ın bu tespiti ve önerisi ilk etapta mantıklı gelebilir. Ancak bu bölgeyi bilen ve tanıyan herkes bilir ki Pertek üzerinden yapılan transit taşımacılık sadece insan taşımacılığı değil, lojistik bir taşımacılıktır. Pertek feribotuyla karşı yakalara geçen araçlar, Karadeniz ile Akdeniz bölgesi arasında bir geçiş yapmakta ve bu taşımacılık ekonomi ve sanayinin konusu haline gelmiştir. 

Durum ve vaka bu olduğu halde ve fiziki olarak en kısa mesafe olarak bilinen alana köprü yapmak gibi düşünce, proje ve açıklamalara rağmen ezber bozan bir açıklama hem araç trafiği hem de ekonomiye konu olan transit taşımacılık yüzdesi çok düşük olan bir bölgeye yapılması tezini bugün ortaya koymak, bugünden sonra köprüyü yapmak yerine “köprüyü nereye yapalım” tartışmasının başlaması anlamına gelir ki bu da 20 yıl  daha zaman kaybı demektir.

Hemşerimiz Mustafa Ataş’tan bugünden sonra beklediğimiz, köprünün nereye yapılacağı değil, asıl ihtiyaç duyulan ve daha ekonomik ve tüm devlet yollarının kesiştiği nokta olan Pertek ilçesine yapılmasıdır.

Ataş, çok sevdiği ve birçok dostları ile birlikte anılarının bulunduğu bu şehre ve tüm bölgeye bir hizmet yapmak istiyorsa, köprünün bugüne  kadar konuşulan aynı yere ve aynı mekâna yapılması ile ilgili çaba ve gayret göstermesidir. Kendisinden beklenen ve özlenen hizmet budur.