20 Yıl Aradan Sonra Bir İlk… Beklenen Adım Atıldı

Son dakika: Elazığ'da muhtar dernekleri 20 yıllık aranın ardından birleşme kararı aldı.

20 Yıl Aradan Sonra Bir İlk… Beklenen Adım Atıldı

Elazığ’da 1’i federasyon olmak üzere 3 farklı muhtar derneği bulunuyordu. Demokrasinin kilit taşı olarak bilinen muhtarların güç birliği yaparak şehrin sorunlarını tek ses dile getirmesi ise kamuoyunun en büyük beklentilerinden biriydi.

Elazığ’da muhtarlar bu beklentiyi boşa çıkarmayacak adımı 20 yıl sonunda nihayetinde attı ve birleşme kararı aldı. Hakimiyet Gazetesi’nin ulaştığı bilgiye göre Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan öncülüğünde bu derneğin Ahmet Gül’ün başkanlığını yürüttüğü Elazığ Muhtarlar Federasyonuna dahil olacağı ve çalışmalarını bundan sonra federasyon çatısı altında yürüteceği öğrenildi. 

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği’nin de federasyona dahil olmasıyla birlikte bir dernek hariç tüm dernekler federasyon çatısı altında birleşmiş olacak. 

Muhtarların şehrin sorunlarını güçlü ve tek ses halinde dile getirebilmek ve çözüm arayışlarını somutlaştırarak hızlandırmak için 20 yıl aradan sonra attığı bu adımın bine yakın STK’nın bulunduğu ve aynı sorunların cılız seslerle dile getirildiği Elazığ’da örnek olması ve benzer STK’ların birleşerek güç birliği yapması bekleniyor.