Elazığ'da 1976'dan Bugüne Oğuz Akvaryum Petshop

1976'dan bugüne kadar sevimli dostlarımız için Oğuz Akvaryum PetShop Elazığ'da işini severek yapan sayılı ve başarılı iş yerlerinden biri.

Elazığ'da 1976'dan Bugüne Oğuz Akvaryum Petshop

İlk olarak Oğuz Akvaryum 1976 yılında Celal Aksan tarafından Büyük Çarşıda kuruldu.1978-1980 yıllarında Seçkin Arslan tarafından devralındı.20 yıllık yoğun çalışmalar sonucunda Oğuz Akvaryum ‘Yem Fabrikasını'kurdu. Marka Tescilli Poli Kuş Yemleri adı altında Yem Fabrikasın'dan tüm Türkiye'ye dağıtıma başlandı.Daha sonraki süreçte Oğuz Akvaryum Gazi Caddesinde,Şehit Yüzbaşı Tahir Caddesinde yerini aldı.Şu anda ise Arslan Arslan ve Özkan Polat tarafından işletilmekte.Geçmiş dönemlerde insanların tercihi daha çok akvaryum,kuş ve kanarya türleri olmuş.1998 yılından sonra kanarya ve kuş türlerinin yerini kedi,köpek almaya başladı.

DAHA MUTLU KEYİFLİ BİR YAŞAM

Arslan Arslan,”Modern hayatın karmaşık ve yoğun temposu, birçok kişinin daha asosyal ve stresli bir yaşam sürmesine yol açabilir. Evcil hayvanların sahipleriyle kurdukları bağ ve onlara yönelttikleri koşulsuz sevgi, insanların yalnızlık duygusuyla mücadele etmelerine ve yaşamdan izole olmalarını önlemeye destek olur.

1976'dan Bugüne Oğuz Akvaryum Petshop

Öte yandan, evcil hayvanların insanların sahiplenici ve anaç yönlerini daha da ön plana çıkarmaya yardımcı olduğunu söylemek mümkündür. Kısacası, insanların evcil hayvanlarıyla kurdukları güven ve sevgi bağları, daha sosyal ve huzurlu bir yaşamın kapılarını aralayabilir. Evcil hayvanınızı sevmek veya onunla oyunlar oynamak, elbette hayvanın anatomisi buna uygunsa sizi günün tüm stresinden ve karmaşasından uzaklaştırabilir.

Araştırmalar, her gün evcil hayvanlarıyla yaklaşık 25 dakika boyunca vakit geçiren, oynayan ve onlarla göz teması kuran kişilerin vücudundaki oksitosin düzeyinin %25 oranında arttığını gösterir. Oksitosin, mutluluk hormonu olarak da bilinir. Vücutta oksitosin düzeyinin yükselmesi; kişinin sakinleşmesine, depresyon faktörüyle daha kolay başa çıkabilmesine ve daha huzurlu hissedebilmesine olanak tanır.

Evcil hayvanınızın yaşam koşulları ve kalitesi konusunda tüm sorumluluk size aittir. Üstlendiğiniz sorumluluk sonucunda onun sağlığını ve mutluluğunu koruyabildiğinizi görmek, vücudunuzda serotonin ve dopamin artışına da yol açar. Başka bir deyişle, evcil hayvanlarla vakit geçirmenin doğal bir antidepresan görevi gördüğünü düşünebiliriz.

1976'dan Bugüne Oğuz Akvaryum Petshop

ÇOCUKLARA SORUMLULUK DUYGUSUNUN AŞILANMASI 

Arslan,”Evcil hayvanların çocuk psikolojisinde de önemli bir role sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü evcil hayvanlarla kurulan bağ, çocukların sorumluluk ve koşulsuz sevgi kavramlarıyla oldukça erken yaşta tanışmasına aracılık eder. Kendisine ihtiyaç duyan bir canlının sorumluluğunu üstlenmek, çocukların bağlılık duygusunun da gelişmesine yardımcı olur. Elbette bu süreçte ebeveynlerin çocuklarına evcil hayvan bakımıyla ilgili kontrollü ve ölçülü sorumluluk yüklemeleri de büyük önem taşır. Evcil hayvanlar, sahipleriyle hiçbir çıkar ilişkisi gözetmeden sevgi bağı kurar. Çocukların koşulsuz ve karşılıksız sevgiyle evcil hayvanlar aracılığıyla tanışması, onların sosyal yaşamlarında da daha dışa dönük ve öz güvenli bireyler olarak yetişmelerini destekler”dedi.