13 Şubat Bilmecesi

'Kemal Kılıçdaroğlu'na tabanımız sıcak bakmıyor' açıklaması sebebiyle sözde Kılıçdaroğlu'na jest olsun diye görevinden istifa ettirilen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Cihan Paçacı'nın ardından CHP ile İYİ Parti arasındaki 'adaylık' kavgalarına bir yenisi daha eklendi.

13 Şubat Bilmecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar 11 kez toplantı gerçekleştiren 6'lı masa 26 Ocak'taki son toplantısında ilk kez Cumhurbaşkanı adayını görüştü. Ancak yine beklendiği üzere bir aday belirleyemedi. Toplantı sonrasında yapılan yazıla açıklamada ise 13 Şubat'ta adayın açıklanacağına ilişkin mesajlar verildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayın programında "13 Şubat günü adayın belirlenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Özel’in bu açıklamasına karşın, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan tam tersi açıklamalar geldi. Canlı yayın programına bağlanan Usta, 6'lı masanın son toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 13 Şubat'ta yalnızca aday belirleme sürecinin açıklanacağını belirten Usta, "13 Şubat'ta bir ismin çıkacağını öngörmüyorum. 13 Şubat'ta yapılacak olan şey, geçiş yol haritasının açıklanması ve aday belirlemedeki sürecin nasıl olacağına ilişkin mutabakat olacaktır." şeklinde konuştu.

11 kez toplandıktan sonra 13 Şubatı işaret edip, kamuoyunda aday açıklanacak beklentisi oluşturduktan sonra; “13 Şubatta sadece aday belirlenme yöntemi belirlenecek” gibi bir açıklama cumhur ittifakı tarafı değil de millet ittifakına umutlarını bağlamış kesimlerde bir sinir harbi ve psikolojik sorunlar ve bunun sonucu OKB bozukluklarının yaşanmasına sebep olabilir.

Millet ittifakı lehinde yazılar yazıp değerlendirmeler yapan yazarların ardından Sözcü Gazetesi bile artık illallah diyerek;  “Ey Aday!.. Gelirsen 6 defa vur” diye manşet atıyorsa bu durum, millet ittifakı cenahında sigortaların atmaya ve hatta yanmaya yakın olduğunun bir göstergesidir.

Bugünden sonra artık Millet İttifakının adayını Cumhur ittifakından ziyade, kime oy vereceklerine dair hala bir bilgisi olmayan millet ittifakı seçmenleri merak ediyor. Ve her geçen gün bu kesimin sabrı daha da zorlanıyor ve neredeyse Erdoğan’a oy verme ya da sandığa gitmememe çizgisine getiriliyorlar.

Aslında Millet ittifakı bu süreci ne kadar uzatsa Cumhur ittifakının işine geliyor. Ve yine görünen o ki Cumhur ittifakı seçimleri kendi çalışmaları, söylemleri ve hizmetleri ile değil,  millet ittifakının hataları, belirsizlikleri ve kaotik bir ortam oluşturma potansiyelleri sebebiyle kazanacak.