11 ilde organize suç örgütlerine darbe: 158 gözaltı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 15 ayrı organize suç örgütüne yönelik baskında 158 şüpheli yakalandı, 71 kişi tutuklandı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 11 ilde organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini açıkladı.11 ilde organize suç örgütlerine darbe: 158 gözaltı

İstanbul, Yozgat ve Kayseri’de sosyal medya üzerinden “yatırım danışmanlığı” adı altında vatandaşları dolandırdıkları, Erzurum ve İzmir’de uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüttükleri, Şanlıurfa ve Aydın’da yasa dışı bahis ve para transferlerine aracılık ettikleri, Kocaeli’de resmi belgede sahtecilik yaptıkları, Adana’da tütün kaçakçılığı, Antalya ve Gaziantep’te ise tefecilik faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında 158 şüpheli yakalanırken, bunlardan 71’i tutuklandı, 75’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemelerinde şüphelilere ait hesaplarda toplam 2 milyar 748 milyon TL’lik işlem hareketliliği tespit edildi. Ayrıca şüphelilere ait 43 taşınmaz ve 16 taşınır mala el konulmasına yönelik tedbir kararı alındı.

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, nakit para ve uyuşturucu madde ele geçirildiği de belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak emeği geçen tüm birimleri tebrik etti.