'100 Bin Sosyal Konut Projesi' Deprem Bölgesinde Heyecanla Karşılandı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) tarafından hazırlanan 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Bin Bedava Sosyal Konut Projesi'ni depreme maruz kalan 11 ilde Gazeteciler Cemiyetleriyle istişare eden HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban projenin tüm illerde büyük bir heyecanla karşılandığını ve tam destek gördüğünü belirtti.

'100 Bin Sosyal Konut Projesi' Deprem Bölgesinde Heyecanla Karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PROJE CUMHURBAŞKANINA TAKDİM EDİLECEK

HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ile Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca’nın da katılımı ile deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ve projenin ikinci adımı hakkında düzenlediği basın toplantısı ile bilgiler verdi.

Çoban konuşmasında, projenin bölge illerinde büyük heyecanla karşılandığını ve tam destek gördüğünü ifade ederek, “Değerli Basın mensupları, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ülkemiz son yüz yılın en büyük felaketiyle yüzleşmişti. Bu büyük felaket sonrasında ilimizin de içinde bulunduğu 11 ilde halkımızın en büyük sorunlarından biri Barınma problemi olarak karşımıza çıkmıştır.

Özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın başını sokabilecekleri sıcak bir yuva inşa edilmesi için Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi ve STK’larımızın desteği ile “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 BİN BEDAVA SOSYAL KONUT PROJESİ” önerimizi, sizlerin aracılığı 14 Şubat 2023 tarihinde düzenlemiş olduğumuz toplantı ile sayenizde kamuoyunu bilgilendirmiştik. 

Kampanyanın ilk adımı atılmış, ilimizde faaliyetlerini sürdüren Gazeteciler Cemiyetlerimizle afete maruz kalmış 10 ilimiz gezilmiş, 10 ilimizin de Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarıyla illerinde görüşmeler tamamlanmıştır. Çok büyük bir yıkım ve dramın yaşandığı deprem bölgesindeki yaraların sarılması, deprem bölgesi hayatın normalleşmesi, hiçbir güvencesi olmayan ve toplumun en alt gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın başlarını güvenle sokabilecekleri sıcak bir yuvaya kavuşmaları önerimiz büyük heyecan yaratmış ve tam destek görmüştür. Yapmış olduğumuz bu istişareler neticesinde projemiz hakkında bilgiler vermek ve projenin Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde yürütülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu alınarak proje dosyasının takdim edilmesi kararlaştırılmıştır. Projemizi nasıl ilk olarak Elazığ ilimizde açıkladıysak ikinci adımı da yine buradan paylaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla randevu alınması girişimlerimiz başlatılmış olup, görüşme için tarih beklemekteyiz. Yüz yılın iyilik hareketi olarak gördüğümüz bu projemize destek olan tüm Cemiyetlerimize teşekkür ediyor, sürecin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

DEPREM BÖLGESİNİ ANLATMAYA KELİMELER KİFAYETSİZ KALIYOR…

Basın toplantısında bir değerlendirmede bulunan Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri İbrahim Menengiç’te yaptıkları değerlendirmede deprem bölgesini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığını, ekranlara ve gazete küpürlerine yansıyanların çıplak gözle görünenden çok daha farklı olduğunu dile getirdiler. Projenin tüm bölge için çok değerli olduğuna dikkat çeken Koca ve Menengiç, Sayın Cumhurbaşkanının projeyi sahiplenerek 100 konutun başlangıç olmasını umut ederek, HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban’a çok değerli olan bu proje için teşekkür ettiler.