10 Ocak Yazısı

Bir 10 Ocak Çalışanlar Gününü daha karşıladık.  Bu önemli gün, özellikle medya sektöründe emek ve alın teri ile çalışan, çok öne çıkmasa da toplum kendilerini çok tanımasa da asıl zorluğu çeken çalışan gazetecilerimiz için önemli.

10 Ocak Yazısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetecilik kavramı,  hem yazılı, hem görsel hem de internet mecrasında çalışan arkadaşlarımızı da kapsıyor.
Son yıllarda artan sayı ile birlikte kalitenin de artığını görmek ve bunun mutfakta çalışan personelin emeği ile oluştuğunu hissetmek güzel bir duygu.

Türk medyası 15 Temmuzda büyük bir sınav verdi ve demokrasiye sahip çıktı. Ve bu dik duruş, medyanın geçmiş yıllarda 12 Eylül ile 28 Şubat kötü sicil ve lekesini bir nebze de olsa sildi.

Medya önemli ve kamuoyunda etkili olan bir güç… Zaman zaman dördüncü güç unvanını  bırakıp, yasama yürütme ve yargının da önüne geçen birinci güç… Ancak bu güç, halkın, ülkenin ve millî çıkarların korunması için kullanılıyorsa anlamlı ve değerlidir. 

Kendi ideolojik dünya görüşünün bayraktarlığını yapmak, değişik sebeplerle bağlı bulunduğu siyasi cenahın propagandasını yapmak ve özellikle de kendi kişisel çıkarları ve rant kaygısıyla kalemini satmak gibi bir sorumsuzluğa  duçar olanlar meslekte her zaman bulundu ve bulunacak.

 Ve ne acıdır ki bunlar,  yöneticiler, siyasiler ve kesesi şişkinler tarafından, mesleğini dürüst, ilkeli ve nitelikli yapanların her zaman önünde tutulacak. Onlara daha çok itibar edilecek ve maddi-manevi değer verilecek. Mesleğini onuru için yapanlara, dünyalık çıkarların peşine düşmeyecek kadar dik duran gazetecilerimizin  günü kutlu olsun.