YİNE Mİ MALATYA?

YİNE Mİ MALATYA?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ-Malatya arasındaki tatlı rekabet köşe yazılarına da yansıyor. Malatya’da yerel bir haber sitesinde köşe yazarlığı yapan Vahdettin Yiğitcan kaleme aldığı köşe yazısında Elazığ ile Malatya’nın kültürel ve sosyolojik yapısını karşılaştırmış ve birçok açıdan Elazığ’ın Malatya’dan önde olduğunu ifade etmiş.

Bizim medya da haklı olarak  hep heveslendiği Malatya’dan böyle bir ses yükseldiği için köşe yazısını gururla alıntılamış.

Komşunun tavuğu komşuya kaz gözükür misalidir bu işler. Hiç kimse yaşadığı şehrin ve muhitin güzellikleri, avantajlarını ve imkanlarını görmez de farklı diyarların güzelliklerine imrenir.

Kendinde var olan değerlerin kıymetini bilmez de farklı şehirlerin sıradan değerlerini bile çok mühimmiş gibi hayranlıkla anlatır.

Mesele yeni bir şey görmektir aslında. Her gün gördüğü binlerde güzellik kendisinde sıradanlaşınca farklı bir şehirde gördüğü kedi kulübesi bile çok mükemmel ve harika bir şey gelir insana…

Malatya da Elazığ’da doğunun gelişme trendinde olan önemli şehirlerdir. Bir şehrin üstünlüğü diğer şehrin eksikliği değil, telafi etmesi gereken geride kalmışlığıdır.

Sanayide, üretimde, çalışkanlıkta ve sosyal konularda her iki şehirde birikimlere ve güzelliklere  sahiptir. Malatya’nın kalkınması Elâzığ’a, Elazığ’ın kalkınması Malatya’ya bir artı değerdir.

Bir iki kalem üzerinden bir şehri öne çıkarmak diğerini yok saymak doğru bir yaklaşım olmaz. Malatyalı köşe yazarını ilimize gelip güzellikleri görmesi de bizden birilerinin Malatya’ya gidip güzellikler görmesi doğaldır ve normaldir. Yeter ki  düşmanlık boyutuna varmasın…