VAKIF, SİYASETE ALET Mİ EDİLİYOR?

VAKIF, SİYASETE ALET Mİ EDİLİYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’ün de olduğu Şehir Üniversitesi ile bağlantısından dolayı Bilim Sanat Vakfı’na kayyum atanması Ak Parti cenahında da birtakım tepkilere yol açtı.

Kayyum atamasının nasıl yasal bir gerekçeden kaynaklandığı çok bilinmese de bilgi ve ilim üreten, siyasetin mümkün olduğunca uzağında olduğu iddia edilen vakfın  40 yıllık imajı, itibarı, fikir ve kültür camiasındaki saygınlığı ve daha önemlisi, ortaya koyduğu ürün ve eserleri ile İslami camiadan gördüğü teveccüh ve takdir dolayısıyla, bu olay  İslami camiada büyük bir üzüntü ve tepki ile karşılanmakla birlikte kayyum atamasının haklı gerekçelere dayandığını ifade edenler de yok değil.

Hükümetin attığı bu adımı fırsata çevirmekte gecikmeyen Gelecek Parti yetkilileri düşmanca  eleştirilere sığındılar.

Bugüne kadar gündeminde sadece bilim olan vakfın, kayyum atamasına muhatap olmasının altında yatan sebep anlaşılıyor ki siyasidir. İlimle meşgul olan vakfa durup dururken kayyum atamak hele hele kritik bir siyasi süreç yaşayan Ak Parti için riskli bir durum olurdu. Ama birileri kuruculuğunu yaptığı vakfı, kendi yeni kurduğu siyasi partinin arka bahçesi gibi kullanırsa buna hiç kimse göz yumamaz ve yummamalıydı.

Önümüzdeki günlerde kayyum atanma sebebiyle ilgili daha detaylı bir açıklama yapılır diye bekliyoruz.