YıldızBağları Minibüsçüleri Kendilerine Yapılan Haksızlığa Son Verilmesini İstiyor

Tamer ÖREN - YıldızBağları Mahallesi minibüs hattında çalışan minibüsçüler kendi mahalle sınırları içerisinde bulunan Elazığ E.A.H Rızaiye ek hizmet binasına yolcu taşıyamadıklarını belirterek 'Sayın belediye başkanımızın bu konuya el atıp Yıldızbağları minibüsçülerine yapılan bu haksızlığa bir an önce son verilmesini bekliyoruz' dedi.

YıldızBağları Minibüsçüleri Kendilerine Yapılan Haksızlığa Son Verilmesini İstiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldızbağları minibüsçüleri mahalle sınırları içerisinde bulunmasına rağmen  hastane ek hizmet binasına kendilerine ek güzergah verilmediği için yolcu taşıyamıyor. Çarşıya merkezine çok yakın olmalarından dolayı yeterince iş yapamayan şoförler bir de güzergah sorunu çıkınca  oldukça sıkıntılı günler geçiriyor.   Mahalleleri  içinde bulunan kuruma yolcu taşıyamamaktan şikayet eden minibüsçülerden Sinan YILMAZ “  Eskiden askeri hastane olarak hizmet ettiğinde etrafı tel örgü ile çevriliydi ve biz içeri gidemiyorduk.   Harput hattının minibüsleri de sadece nizamiyeye kadar girebiliyordu. Yaklaşık bir buçuk yıldır hastane Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı  Rızaiye hizmet binası adı altında sivil vatandaşlarımıza artık hizmet veriyor. Şuan mahallemizden oraya  yol açıldı sadece aramızda  200 metrelik bir mesafe var. Kurum tamamen mahallemiz sınırları içinde olduğu halde   yine de minibüslerimizle hastane içine girip yolcu alıp bırakamıyoruz” diye konuştu.

Ekmeğimizi hep bölüştük, bölüşmeye de devam ederiz

Şoför  esnafları  olarak mağdur olduklarını dile getiren YILMAZ “  Fizik tedavi eskiden Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi kampüsündeydi.  Biz sadece biz girelim demiyoruz. Harput minibüsleri de oraya yolcu taşısın bizde taşıyalım. Fizik tedavi ünitesi  eski F.Ü Araştırma Hastanesi yerinde hizmet verirken de  mahallemiz sınırları içinde olmasına rağmen Fevzi Çakmak minibüs hattı da yolcu alıp bırakıyordu. Biz hiçbir zaman onlara mahallemize giremezsiniz demedik.   Biz ekmeğimizi hep bölüştük  yine de bölüşmeye devam ederiz.  Yeter ki bu adaletsizliğe bir an önce son verilsin. Biz yetkililerden kime gittiysek bir üvey evlat, ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz” diye kaydetti.

O Hastaneye gidenler bizim yolcumuzdu

Harput minibüs hattında da ailesine ait  araçları olduğunu söyleyen minibüsçü esnaflarından Fatih TÖKÜ “ Biz tapuya gidip kağıtları da çıkardık. Rızaiye hizmet binası kendi mahallemizin sınırları içerisinde yer alıyor. Resmi olarak   hastanenin adresi Yıldızbağları Mahallesi olarak geçiyor. Eğitim Araştırma Hastanesinin bazı bölümlerini de buraya verdiler. Yolumuzda açılınca bizde gerekli yerlere müracaat ederek oraya yolcu taşımak istediğimizi söyledik.  Sonuçta  o yolcu bizim müşterimizlerdi. Biz Harput minibüs hattındaki arkadaşlarımızın asla mağdur olmasından yana değiliz.  Sadece yolcuları beraber taşıyalım diyoruz. Bizim oraya girmemiz günde  her esnafa 50 lira kaybettiriyor. Ay  olarak hesapladığında bin 500 lira neredeyse asgari ücret maaşına denk geliyor. Konunun belediye başkanımıza yanlış anlatıldığı konusundayım. Her iki tarafı dinlemediğinden  aklında  “senelerdir oraya Harput minibüsü taşıyor bundan sonra da devam etsin” diye söylemesini doğal buluyorum. Sayın başkanımız eğer minibüs durağımıza gelip bizi de dinlerse bizim bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu görecektir.  Hatta hastane bahçesinde  minibüs durağı levhalarımızda konuldu. Fakat bir türlü sayın başkanımızın imzasından geçmedi. 6 aydır bu konunun çözümünü bekliyoruz” diye aktardı.