YENİDEN YATIRIM ATAĞI

ELAZIĞ'DA YATIRIM YAPMAYI PLANLAYAN ANCAK 24 OCAK DEPREMİ İLE ARDINDAN GELEN PANDEMİ SÜRECİNDE BU YATIRIMINI ASKIYA ALAN İŞ İNSANLARIYLA YENİDEN GÖRÜŞÜLÜP AVANTAJLARIN ANLATILMASI GEREKİYOR

YENİDEN YATIRIM ATAĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Ak Partili milletvekillerinin girişimleri ile geçtiğimiz yıllarda birçok iş insanının şehrimize yatırım yapmak amacıyla davet etmiş, bu çabalar sonuç vermiş ve birçok tesisin temeli atılmıştı.

Yatırımlarına başlayan ancak Deprem ve ardından pandemi sürecinin araya girmesiyle duraksama yaşanan fabrikalarda çalışmalara yeniden başlarken, yatırımlarına henüz başlamamış iş insanlarının yeniden şehrimize davet edilmesi ve bu konuda özel programlar yapılması bekleniyor.

ASIL GÜNDEM EKONOMİ

Deprem ve koronavirüs salgını  dolayısıyla hem il yöneticilerimizin hem de siyasilerimizin birinci gündemi bu iki olayın oluşturduğu problemler ve yaraların sarılması noktasındaki çalışmaları oldu.

Depremden sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakan ve siyasinin gelip sorunları yerinde gördüğü ve çözümü noktasında talimatlar verdiği, ardından da birçok kurumun çalışmalarına başladığı ilimizde, pandemi süreci ile hayat durma noktasına gelmiş, üretim ve şehrin ekonomisi kilitlenmişti.

Yeni normal dönemine geçtiğimiz bu günlerde belirli kuralara uymak şartıyla hayat yavaş yavaş eski seyrine dönerken asıl sorun olan ekonominin yeniden canlandırılması için adım atılması gerekiyor.

MEVCUTLARA YENİLERİ EKLENMELİ

İlimizde son yıllarda başta tekstil olmak üzere birçok alanda yeni yatırımlar başlatılmış ancak olağanüstü dönemleri yaşadığımız son 5 ay içerisinde duraksama yaşanmıştı.

Başlayan birçok yatırımın yanında başlatılması planlanan ve fizibilite çalışması yapılan yeni yatırımların da hayata geçmesi için ilimiz yöneticileri ile siyasilerinin, rutin çalışmalarından özel süre ve zamanlar ayırarak iş insanlarıyla görüşmeler yapması, ilimize davet ederek yatırım avantajlarını anlatmaları ve yatırım yapmaları noktasında ikna çalışmaları yapması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda aktif roller üstlenilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

İSTİHDAM İÇİN YATIRIM ŞART

İlimizde işsizlik oranının yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu problemin giderilmesi için yatırım yapılması gerektiğini, bunun için de geçmişte valilik bünyesinden kurulan Yatırım Danışma Ofisi’nin yeniden faaliyete geçirilmesi ve yatırımcılara her türlü kolaylıkları ve şehrin avantajlarını sunması gerektiğini belirtiyorlar.

FIRAT KALKINMA AJANDI YENİDEN SAHADA OLMALI

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleri ile başlatılan ancak deprem ve salgın sebebiyle aksama yaşanan yeni yatırımların devamı ve yenilerinin yapılması amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı ile KOSGEB’in daha aktif ve fonksiyonel olması gerektiğini belirten uzmanlar, şehrin swot analizinin güncellenmesi ve deprem ve salgından sonra oluşan yeni sektör ve iş alanlarının ortaya konulması gerektiğini ifade ediyorlar.

BÜROKRASİ ZORU KOLAY KILMIYOR

İş insanlarını yatırım yapmaktan alıkoyan ve belki de vazgeçiren etkenlerin başında bürokrasi hazretlerinin talep ettiği ve çoğunlukla çok da gerekli olmayan evraklar olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu anlayışın yerini kolaylaştıran zihniyete bırakmasının şart olduğunu ifade ediyorlar.

ETSO’YA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

İlimiz ekonomisinin canlanması ve büyümesi noktasında en yetkili kurum olan ETSO’nun yeni yatırım atağında en etkin rol alması, her platformda şehrimizin ticari yatırım avantajlarını belirli bir sistematik ve dijital ortamda hazırlanmış materyallerle anlatması, bu konuda büyükşehirlerde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları ile lobi faaliyetleri yapması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bunun için gerekirse profesyonel destek alınmasının da söz konusu olabileceğini belirtiyorlar.