'NEFES ALAMIYORUM'

'NEFES ALAMIYORUM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya bu iki kelime ile yatıp kalkıyor ve bu iki kelimenin ahı tüm Amerika’yı yakıyor.  Dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvaran ancak bu yalvarmalara rağmen vefat eden 46 yaşındaki George Floyd olayı dünya tarihini değiştirecek bir sosyal ve siyasal boyuta ulaştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Bu görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açtı.

Dünyaya nizamat vermeye çalışan, demokrasi götürme iddiasıyla gittiği her ülkeyi kan gölüne çeviren, on binlerce masum insanı acımazsızca katleden, onların yerlerinden ve yurtlarından eden, gelecek projeleri ve tasavvurlarına çomak sokmak isteyen ve Türkiye, Libya, Katar, Azerbaycan gibi ülkeleri karıştırmak ve zayıf kılma amacıyla FETÖ’ yü destekleyip Gezi olaylarını finanse eden Amerika, şimdilerde kendi yaptıklarının aynıyla büyük sınav veriyor.

Amerika’da başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler, beyazların da desteğiyle tüm Avrupa’ya sıçrıyor. Arap baharı şimdi Amerika baharı olarak tekrar ediliyor.

ABD’nin zinde güçlerinin bir senaryosu olsa da, Siyonist kesime karşı sıkı duruşuyla bilinen Trump'ın, iş başından uzaklaştırmanın ilk adımı gibi görünse de bugünden sonra Amerika’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.