Muhammed KURŞUN

Kıl Payı Değil Kol Payı!

Muhammed KURŞUN

Bir seçiminin de sonu geldik ve kazanan elbette demokrasi oldu. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi tabi ki demokrasimizdir. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamı kazanandır ve Türkiye olmuştur. Buradan sandığa giderek görevini yerine getiren vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca sandıkta görev alan ve seçimin güvenliğini sağlayan kolluk görevlilerimize de hakeza teşekkürlerimi iletmek isterim.

Tabi seçimlerde kazanan ve kaybeden bir taraf olacaktır bunun aksisini söyleyecek yoktur Yeni seçilen tüm belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türkiye geneli seçimlerden birinci olan CHP’yi de başarılarından ötürü kutluyorum. Ayrıca seçimlerde isminden söz ettiren ve ülke genelinde özellikle doğu ve güneydoğuda ilçe bazlı başarı elde ederek Türkiye üçüncüsü olan Yeniden Refah Partisini de tebrik ediyorum.

Peki, 20 yıla aşkındır ilk defa yenilgi ile karşılaşan AK Partide fatura kime kesilmelidir?

Evvela seçim sonucundaki farklar kıl payı diye adlandırmak yanlış olur biz buna kol payı diyelim. Ekonomi ve emekli kesiminden gelen tepki oyları diyerek işin içinden çıkmak kadar kolay bir şey yok derim. Daha 9 ay önceki seçimlerde ekonomi iyide de benim mi haberim yok! Şimdi bazılarımız DEM parti destek verdi diyenler var iyi de DEM zaten hep destek verdi!

Asıl mevzu AK Kadrolar ve yerel yönetimdeki ana kademe…

Diğer mevzu başlıkları ise…

Öncelikle şu soruyu soralım Cumhur ittifakı nedir? Büyükşehirlerde destek ver, diğer şehirlerde rakip ol mu?

AK Parti ve MHP’nin başarılı isimleri ve başkanlarını aday gösterme sonra CHP veya diğer partiler aday göstersin mi?

Halkın destek verdiği yereldeki isimlerin üzerini çizmek mi?

Burası zaten bizimdir deyip seçim kampanyasında kapı kapı dolaşmayanlar mı?

Rantın musluğunu kesmeyelim diyen kafalar mı?

Hülasa, buradan söylüyorum şayet yereldeki yönetimlerin üzeri çizilmez ise, Cumhur ittifakının içi doldurulmazsa, halkın sesine kulak verilmez ise Mayıs 2028 için şimdiden geçmiş olsun derim. Unutmayalım kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları