Muhammed KURŞUN

Gururumuz Kaan

Muhammed KURŞUN

2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterinden devreden çıkarılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek GURURUMUZ KAAN ile ne kadar övünsek azdır. Hep deriz ya ‘TAM BAĞIMSIZLIK’ işte bu ve bunun gibi projelerin atığı imza ta kendisidir.

Yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi elbette dünya basınında çok büyük yankı oluşturmuştur. KAAN’ın yeni 5.nesil savaş uçaklar kategorisinde iddialı olması elbette düşmana korku salmaktadır.

Dünya basını bu kadar uçağımıza yer verirken maalesef 'parçası kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara kapak olsun!

Yahu MÖ kurulan Türk devletleri ve bugün gururla devam ettirdiğimiz Türkiye Cumhuriyetini karalamak aynı zamanda Milli projelere yüreği kaldırmayan kansızlara emin olun ki tek kelime edecek kadar zamanımı ayıracak durumda değilim.

Vatanımızın bu eşsiz ve anlamlı proje ile 5.nesil savaş uçaklar kategorisinde yer alması Türk savunma sanayisinde ne kadar güçlü olduğumuzu ortaya koymuştur…

KAAN'ın gelmesi dost ülkeleri elbette mutlu etmektedir. Hatırlayın ve Amerikalılar Türkiye'ye F35 satmadılar değil mi? Ben şunu söyleyeyim diğer dost ülkelere ne kadar satarlar bundan da emin değilim. Zaten Müslüman ya da Türk cumhuriyetlerine de satmadılar. İşte mesele o ki, KAAN şu anda bizim ve dost ülkelerimizin uçak olarak en önemli aseti gözüküyor. 

Hülasa, bizlerde bu ülkede yaşayan bireyler olarak milli projelere sahip çıkmalıyız ve projelerimize engel olmak isteyen kansızlara da fırsat vermemeliyiz. Ne kemik uğruna köpek olduk ne de menfaat uğruna çakal. Biz hayatımız boyunca hep dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları