Muhammed KURŞUN

Biz Adam Olmayız!

Muhammed KURŞUN

Hani bir söz vardır ‘el alem çıktı aya biz kaldık yaya’ tam buradan şunu net ifade etmek isterim ki; yahu bizim bu sözden ne farkımız var ki…!

Gün olmasın ki içi boş işlerle suni gündemler çıkaranlar ve ülke menfaatine uzak gereksiz tartışmalar. Şimdide ülke gündeminde ne var diye soracaksanız Şeyh Said…

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar sürerken bu defa Halil Konakçı'nın sözleri hatırlandığı gibi gündem olmuştu.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Konakçı'nın paylaşımına "Vatan hainleri ihanette birleşir ve dayanışma içine girerler. Şeyh Said emperyalizmin uşağı, Rusların ve İngilizlerin postal yalayıcısı idi. Şeyh Said’in vatan haini olmadığını düşünenler modern dönem hainleridir" söylemi ve daha sonra Muarrem İnce’nin İnce "Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir!" paylaşımlarına diyecek tek sözüm kusura bakmayın da sizin başka işiniz yok mu?

Aklıma bir hikâye geldi onu da paylaşmadan yapamayacağım…

“Sultan IV. Murad Han'ın huzuruna bir adam getirdiler. Adam, bir dikiş iğnesini yere dikiyor, iki adım uzaktan başka bir iğneyi atarak öbürünün deliğinden geçiriyordu. Padişah, adamın hünerini orada gördükten sonra hemen adamlarına emir verdi:

-Bu adama yüz altın verin, sonra da yüz değnek vurun! "Bu ceza da niye Sultanım?" Adam şaşkına döndü. Yaptığı bu işi belki dünyada bir yapan bulunmazdı. Ancak Sultan niye böyle emir vermişti? Bu düşünceler arasında sordu:

-Padişahım, böyle bir hünerime karşılık yüz altın ihsan buyurdunuz, bunu anladım ama yüz değnek vurularak cezalandırılmamı anlayamadım? Sultan Murad Han biraz da celalli bir halde cevap verdi:

-Yüz altın, kimsenin beceremediği bir hüner gösterdiğin için, yüz değnek de zekânı, kabiliyetini ve zamanını böyle faidesiz bir işe harcadığın içindir... Bre adam! Bu münferit bir başarıdır ve kimseye bir faydası yoktur. İnsanlığa faydalı bir iş üzerinde çalışsaydın seni altınlarla ödüllendirdiğim gibi sarayıma alır baş tacı ederdim.”

Şimdi bu münferit açıklamanın kime ne faydası var?

Milyonlarca üniversiteli gencimiz boşta iş arayışında, hukuk sisteminde işlediği suçlar karşısında caydırıcı olmayan kararlar, devletin malını şuursuzca israf edenler, hak gözetmeyen yöneticiler, şiddet olayların artması, haksız kazanç ile elde edilen ve kara para aklayan sosyal medya fenomenleri ve diğerleri …vs

Hülasa, memlekette ele alınması gereken o kadar sorunlar varken ısrarla ülke gündemine sokulması istenen bu tartışmaların kimseye faydası olmayacaktır. Şayet birileri bundan bana ekmek çıkar diye düşünüyorlarsa Bre adam! Bunun kimseye bir faydası yoktur derim velhasılıkelam… 

Yazarın Diğer Yazıları