Muhammed KURŞUN

Başkente ki Başarılı Bürokratlar

Muhammed KURŞUN

Öncelikle Antalya’da yaşanan sel felaketi ve Erzincan’da ki maden faciasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dilerken göçük altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim. Geçmiş olsun Türkiye’m…

Bürokrat, aslında devlet memurudur; devletin en üst düzeydeki kamu kurumlarının en başındaki yöneticilerdir. Bir başka deyişle devletin yönetimindeki yetkili isimlerdir. Haliyle böyle olunca kilit noktalardaki bu isimlerin önemi de o kadar değer ve anlam kazanmaktadır.

Başkentte yaşayan biri olarak bürokrasinin içinde olmamak mümkün değil hele birde bürokrat tanımamak gibi bir lüksünde olamaz zaten. Tabi tanıdığım bürokratlar içerisinde işini laiki ile yapanların sayısı oldukça fazla ve hal böyle olunca işin emanetinin ehlinde olması elbette takdire şayandır.

Sosyolog ve "modern bürokrasinin babası" olarak kabul edilen Max Weber’e göre bürokratların makamları dolduran kişiler olduğunu dolayısıyla da hukukî anlamda statü temelinde, kişiler değil makamlar önem kazandığını belirtmektedir. Bende farklı bir perspektifle derim ki; makamlara anlam katan bürokratlardır!

Nokta olarak; işin ehli olan birine verirseniz makamlara değer katar, şayet vermezseniz de makamı rezil eder.

Memleketçilik yapmayacağım ama bürokraside Elazığlılar gerçekten işin ehlini yapan babayiğitlerdir. Bunlardan bir tanesi de Kadirhan SUNGUROĞLU’dur.

Tıp Doktoru. Biyokimya ve Klinik Biyokimya Profesörü. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmış ve organizasyon, Eğitim ve Yönetim Bilimlerinde deneyimli ve başarılı olan SUNGUROĞLU insan ilişkilerinde de çok iyi biri tek kelimeyle…

Elazığ deyince gözleri dolan, memleket sevdalısı, işin ehli, yaptığı işlerde ses getiren SUNGUROĞLU’yu  Rektör olarak atandığı Yüksek İhtisas Üniversitesindeki makamlarında ziyaret ettim. Kısa sürede görevine başlayan biri olarak orada çalışan A dan Z ye herkesin yüreğine dokunmayı başarmış olmasını takdirle karşılıyorum. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Rabbim bu isimlerin sayılarını artırsın.

Hülasa, İnsan her yerde aynıdır, yaratılışında asalet olmayan insan kâinat tacını giyse yine çıplak kalır azizim. Unutmamak gerekir ki; insanların en yararlısı insanlara yararı olandır velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları