Hanifi Yavaş

Kuvayi Milliye Hamas ve Kemalistler

Hanifi Yavaş

Filistin toprakları 1948 yılından beri Siyonist İsrail'in işgali altında.
Sadece 7 Ekim'den bugüne kadar İsrail, kadın, çocuk yaşlı demeden 35 binden fazla sivil insanı öldürdü ve yaraladı.
Hastane, okul, ibadethane, mülteci kampları demeden her yeri savaş uçakları ile bombaladı.
Bombalanan Gazze'de sağlam bina kalmadan yerle bir edildi.
Bu şartlarda Hamas ve onların silahlı kanadı olan Kassam Tugay'ları sahip oldukları iman ve inanç ile inanılmaz bir direniş göstererek İsrail ordusuna büyük kayıplar verdiriyor.
Böyle bir ortamda tüm dünya medyasında olduğu gibi bizdede bu konular enine boyuna tartışılıyor.
Cumhurbaşkanının, altına imza attığım,
Hamas'ı, Kuvayi Milliye'ye benzetmesi açıklamaları üzerine, Saraçhane medyası ile trollerinin cehaleti bir kez daha hortladı.
Bunların ortak özelliği İsrail yanlısı kemalist olmalarıdır.
Bu kemalist ve kendini geliştirmeyen yobaz kafalar ısrarla Hamas'ın terör örgütü olduğunu ispatlamaya çalışıyor.
CHP genel başkanı Özgür Özel ve birkaç gün önce CNN’e konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Hamas'a terör örgütü dedi.
İfadesi aynen şöyle.
"Tabii Hamas İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı.
Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz.
Hamas'ın saldırısını terör saldırısı olarak yorumluyoruz."
Kendi ifadeleri ile sormak gerekir. "İnsanları topluca öldüren her yapı terör örgütü" ise neden İsrail'i terör devleti olarak suçlamıyorsun?
Neden katledilen 35 binden fazla insanı görmezden geliyorsunuz?
Yok edilen Gazze'ye karşı neden üç maymunu oynuyorsunuz?
Sizde hiç mi vicdan kalmadı?
ABD dahil olmak üzere tüm dünya halkları Gazze'de İsrail'in yaptıklarını lanetleyerek Hamas'ın direnişine destek olurken yapılan bu açıklamalar tarihe bir kara bir leke olarak yazılacaktır.

Bunların Hamas'a terör örgütü demelerinin gerekçeleri den biride şu.
Orada bir Filistin devleti var. Hamas ise onlara itaat etmeyen bir yapı ve dolayısı ile terör örgütüdür.
Böyle bir kafa yapısına doğruları anlatmak çok zor. 
Bunlara sormak gerek.
Bugünkü Filistin gibi milli mücadele yıllarında Osmanlı'da işgal altındaydı.
Filistin'de İsrail işgali var. Osmanlı'da ise İngiliz, Fransız,İtalya, Yunanistan gibi devletlerin işgali vardı.
Bugün İsrail işgali altındaki Filistin'de Mahmut Abbas hangi konumda ise o gün İngiliz işgali altındaki Osmanlı ve Vahdettin de aynı durumda idi. 
Ama Mahmut Abbas'tan farklı olarak o gün Vahdettin verdiği gizli bir emir ve destek ile Mustafa Kemal ve arkadaşları böylesi bir durumda işgal güçlerine karşı halkı da örgütleyerek kurtuluş savaşına başladılar.
Ve yine o günkü Damat Ferit paşa hükümeti İngilizlerin baskısı ile Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği mücadeleyi tanımadı. Tıpkı bugün Mahmut Abbas'ın Amerika'nın baskısı ile Hamas'ı tanımadığı ve verdikleri mücadeleye destek olmadıkları gibi.
Bugünkü kemalist kafa yapısı ile o günkü Damat Ferit paşa hükümetinin kafa yapısı aynı. Bu yobaz Kemalistler, Osmanlı'nın işgal edildiği dönemde yaşasa idi o günlerde milli mücadele taraftarı olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarını, Hamas'ı terörist ilan ettiği gibi onlarıda terörist ilan ederdi.
Milli mücadelede,işgal edilen vatan topraklarını geri almak ve işgalcileri kovmak için yapılanlar ile bugün Hamas'ın yaptığı arasında hiç fark yoktur. 
İşgal altındaki Osmanlı topraklarını kurtarmak için mücadele veren kuvayi milliye ruhu ne ise bugün İsrail  işgali altındaki Filistin topraklarını korumak için mücadele eden Hamas odur.
Aslında Özgür Özel, İmamoğlu ve Saraçhanenin besleme medyası ile aynı zihniyette olanların kafa yapısının ortak özelliği Hamas'ın sahip olduğu İslami kimliktir. 
Bu mandacı kafa yapısı Hamas'tan farklı olarak seküler bir anlayışa sahip olan El Fetih ve mensuplarını hiç bir zaman terör örgütü ve terörist ilan etmediler. Oysa onlarda kendi anlayışları doğrultusunda Siyonist İsrail'e ile mücadele ediyorlar.
Kendilerini bu ülkenin kurucu partisi ilan ederek övünen kimi siyasiler, 
bu ülkenin şerefli ordusunda görev yapmış Dursun Çiçek gibi eski komutanlar ile bunlar gibi düşünen sömürge aydınları ve satılık medya kalemleri, millî mücadele yıllarında yaşasa idi  İngiliz, Fransız,italyan ve Yunan işgal kuvvetlerinin yanında Mustafa Kemal ve arkadaşlarını hain ilan eder ve onlara karşı mücadele ederlerdi.
Hamas'ın verdiği kurtuluş mücadelesine destek olmak yerine ABD, AB ve siyonistler ile parelel düşünerek aynı safta yer almak tam bir sömürge aydın tavrıdır.
Bugün emperyalizmin siyasi,ekonomik ve kültürel işgaline karşı verilen mücadelenin önündeki en büyük engelde bu mandacı zihniyetin mensuplarıdır.

Yazarın Diğer Yazıları