Şükrü KACAR

GÜZELİ  VE  GÜZELLİKLERİ  YAŞAMAK

Şükrü KACAR

13 Mayıs 2018 Pazar  günü yeniden bir başka güzelliği yaşadık.  Gündemde, Anneler  Günü  ile Ünlü Türk  Büyüğü  Seyyit  Battal Gazi Hazretleri  vardı. Bu kez  Karakoçan İlçesi’ne bağlı Yüzev  Köyünde  değil de,   Elazığ Belediyesi  Kültür ve Kongre Merkez’inde  idik. Havanın  yağışlı ve  serin   olmasına   rağmen, Belediye Kültür ve Kongre Merkezi  öylesine dolu  idi ki sormayın.  Sevgili  Sabri  AĞAOĞLU,  ne yapmış ne etmişse  gene o kadar seçkin  kişileri bu merkezde toplamayı başarmıştı. Tek başına bu kadar güzel  ve görkemli  bir etkinliği hazırlaması ve bir çok seçkin  insanlara sunması bambaşka bir güzellikti.  Her  yıl olduğu gibi,  bu yılda programın sunuculuğunu  yapmak üzere  Fırat Televizyonun  Sevilen Program yapımcısı ve Haber Spikeri Serkan AKSAKAL ‘ı  davet  etmişti.   Serkan AKSAKAL  ve Amcası  Faris AKSAKAL, bulundukları  her  etkinliğe bir başka renk katan kişilerdir. Ayrıca bu güzel  etkinlikte  yakından tanıdığımız ve her zaman takdir ettiğim  Kanal Fırat  ve Kanal E Televizyonlarının  Başarılı Yöneticisi   Zeki  AKBIYIK  Beyde bulunuyordu. Kanal  Fırat  ve Kanal  E Televizyonların sahibi  ve değerli  iş kadını  Yasemin AÇIK  Hanım kadar, bütün çalışanları da    o derece beğeni toplayan ve sevilen kişilerdir.  Serkan AKSAKAL, gene mikrofonun  başına geçmiş, o  güzel  ve espirili  konuşmalarıyla  toplantıyı  açmaya çalışmıştı.  Sabri  AĞAOĞLU, ise tek başına  dosyalar  arasında dolaşıyor ve herkes için hazırlanmış oldukları Plaket, Üstün Hizmet Şükran Belgeleri ve hediyeleri  sıraya  koymaya çalışıyor.  Toplantıyı, Yüzev Köyü’ den Elazığ Belediyesi  Kültür Merkezine  taşımak ve  bu  arada  Anneler Günü’ne   de  yer vermek  oldukça  emek isteyen bir iştir. Bu  işlerin tümünü  Eğitimci – Yazar Sabri  AĞAOĞLU, tek başına düzenliyor.  Bir  olumsuzluğun  yaşanmaması içinde büyük bir çaba harcıyordu. Daha önce düzenlemiş oldukları  altı şenliğe  katılan  bütün misafirlerle ilgili resimlerle  çok güzel bir Slayt hazırlamış olması ve  bizlere izletmesi  şenliğe bambaşka bir güzellik kattığını söyleyebilirim.  Daha önce  yapılan  altı şenliğe  kimlerin kimlerin  katıldığını ve kimlerin neler yaptıklarını bir bir gözlerimiz önüne serdi.  Ayrıca Anneler Günü içinde çok güzel şeyler hazırlamıştı. Sayın AĞAOĞLU, konuşmalarında  annelerle ilgili  övgü dolu sözler ve cümlelerle  ifade etmeleri,  şenliğe bambaşka bir güzellik kattığını söyleyebilirim.   Bu arada bizi de mikrofona çağırarak   Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Süphi DÖNER’e  Plaket vermemizi  ihmal etmedi. Sayın AĞAOĞLU,  Seyyit  Battal  Gazi gibi Ünlü bir Türk Büyüğünü  anarken   bende gençlik yıllarımda  yazdığım güzel bir şiirimi okumaktan kendimi alamamıştım.  Selam Olsun  başlığı altında  yazdığım bu şiir, gerçekten ilgi toplamış olmalı ki, gençlerden birkaç  meraklı gelerek şiiri benden istediler.   

Orta Asya  ilk yurdumuz,

 Oradan gelmiş budumuz,

Yol göstermiş bozkurdumuz,

Dilden dile selam  olsun.

 

Aştık geldik nice yolu,

Bükülmedi Türk’ün kolu,

Vatan oldu Anadolu,

İlden ile selam olsun.

Böyle beş dörtlükten oluşan şiirim,  gerçekten  günümüzün  havasına  da  uymuş ve epeyce alkış toplamıştı. Bu yıl  yedinci   Seyyit  Battal Gazi  Şenliği düzenlendi. Şenlikler, Eğitimci – Yazar  Sabri AĞAOĞLU’ nun  adeta  bir  sevdası  haline gelmiş.  AĞAOĞLU, hiç kimseden bir maddi yardım almadan tamamen kendi imkanları ile bu etkinlikleri düzenliyor.  Seyyit Battal Gazi’yi  Karakoçanlılara ve Elazığlılara tanıttığı gibi,  bütün Türkiye’ye  tanıtma çabası içerisinde olduğu görüyoruz.  AĞAOĞLU’ nun dediği  gibi, Şenlikleri düzenlemek bir sevda  işidir.  Yoksa  kolay bir  iş  değildir. Yıllarca böyle güzel   etkinlikleri  uygulamaya koymak. Her yıl tebrik ettiğim  gibi, bu yılda bir kez daha  Sayın AĞAOĞLU’nu  gönülden kutluyorum.  Seyyit  Battal   Gazi’yi  ve  tüm anneleri , özellikle Hakkın Rahmetine kavuşmuş  Anneleri  Rahmetle Anıyorum.  Yaşayan   Annelere de en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Bu arada,  Elazığ Ticaret Odası Başkanı Değerli Dostum Sayın Mehmet Ali DUMANDAĞ  Beyin, başarılı çalışmalarından dolayı,  Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN,   tarafından  geçen gün kendisine Plaket  takdim  edildi.  Buna oldukça  sevindiğimi  söyleyebilirim. Bizde kendisini  tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.  Bütün meslektaşlarımın, basın mensuplarının ve  değerli hemşerilerimin Mübarek Ramazan ayını  tebrik ederim. İslam dünyasına ve hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.

Yazarın Diğer Yazıları