Muhammed KURŞUN

Yeni Kabine Ufukta!

Muhammed KURŞUN

Yeni sistemin Kabine üyeleri; Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve 16 bakandan oluştuğunu biliyoruz. Anayasaya göre milletvekili olamamaktadırlar. Eğer bir milletvekili, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırsa milletvekilliği görevinden istifa etmek zorunda olduğunu şöyle bir hatırlatmak istedim.

Ayrıca bakanlıkları da hatırlamakta fayda var ki; Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Dışişleri Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Millî Eğitim Bakanı, Millî Savunma Bakanı, Sağlık Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı…

Bunları neden mi hatırlattım derseniz Başkent kulislerinden aldığım bilgilerde iddia edilen şu ki; 2021’e girmeden yeni isimleri görmek sürpriz değil..!

Başkent kulislerindeki söylentiler bu doğrultuda hareket ederken önümüzdeki günlerde siyaset kazanının ateşi yükselecek gibi. Tabi bu gerekli mi sorusuna kesinlikle evet derim ve taze kana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Eski Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’ın sosyal medyada özellikle ınstagramda paylaştığı istifası hala konuşulmaya devam edilirken, piyasaların gazını aldığını da unutmamak gerekir. Dolar 8,6 TL bandında seyri devam ederken, yükseliş grafiğine bu istifa ile durdurulduğunu küçümsemeyelim. Piyasalarda hareketlilik neden olduğunun farkına varılarak yapılan istifa tam zamanlı diye düşünüyorum. Taktik başarılı ve bundan sonra oluşturulacak yeni kabine listesi piyasalara hareket kazandıracağı kanısındayım.

Bu arada laf aramızda kalsın; yeni oluşacak kabine de Elazığlı bir isme şahit olabiliriz dersem inanmazsınız ama  bu benim şahsi kanaatim diyelim hadi bakalım...!

Halkın sorunlarını dinleyebilecek ve makamlarını açık tutacak ayrıca tüm istişare ve eleştirilere açık olacak yeni isimler AK Partinin gücünü yenileyecektir. Zaten bunun aksi tarafı bu yarıştan uzaklaşacağını gösterir.

Hülasa, yeni kabine şart, yeni isimler şart, yenilikler şart, istihdam şart….vs şart ki şart…! Yoksa 2023 zor gibi duruyor velhasılıkelam…!

 

 

Yazarın Diğer Yazıları