Muhammed KURŞUN

Eğitim Öğretimde Deprem Dersleri Zorunlu Olsun

Muhammed KURŞUN

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, Elazığ'da yapılan çalışmaları görmek üzere şehre gelmeleri ve deprem sonrası okulların son durumu ile alakalı yapmış oldukları çalışma takdire şayandır. Ayrıca deprem sonrası 500 kişilik öğretmen havuzunda görev alan öğretmenlerin vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun çaba gösterdiğini aziz şehir Elazığ’da en takdir toplayan kurumların başında yer almaktadır. Buradan Elazığ Milli Eğitim Müdürümüz Feyzi GÜRTÜRK’e,  tüm idareci ve öğretmeler ile destek veren diğer personellere teşekkür etmek istiyorum.

Depremlerin ne zaman olacağını tahmin etmek mümkün olmadığı günümüz koşullarında elbette deprem sonrası nasıl koordine olunmalı bilgisini tüm kurum ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesi gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanımızın talimatı ve Elazığ İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinesinde rehberlik uzmanı öğretmenlerimizin katılımıyla 11 bin 251 çocuk ve 17 bin 18 yetişkin olmak üzere 28 bin 269 vatandaşımıza psikolojik destek sağlanması ve bunun devam etmesi herhalde küçümsenecek bir değer olmadığını düşünüyorum.

Elazığ’da kullanılmayan eski devlet hastanesinde Elazığ Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih KÖMÜRLÜ koordinesinde kurulan gönüllü öğretmen ve personel ile kısa sürede depremzedelerin sığınacağı bir mekân haline getirilmesini de unutmamak gereklidir.

Elazığ'da okul zili çaldı ve öğrencilerimiz sıkıntı yaşamadan eğitim öğretime devam ediyorlar. Ayrıca ihtiyaç veya talep duyulması halinde konteyner kentlerin kurulacağı bölgelerde özellikle okul öncesi için konteyner okullar hazırlanma planı arz eden konulardan biri olduğunu düşünüyorum.

Sayın Milli Eğitim Bakanımızın 21 okulun yapılması ile ilgili hayırseverler ile sonuca varılmasını belirtmesini de olumlu karşılıyorum ve buradan hayırseverlerimize gösterdikleri bu dayanışmadan ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz. Umarım tez zamanda okullarımız Eğitim Öğretime hazır hale gelir.

Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan yapılan bu güzel çalışmaların yanı sıra şuan ilköğretim seviyesinde deprem derslerinin verildiğini biliyoruz. Bu derslerin tüm Milli Eğitim Personeli olmak üzere ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde zorunlu ders olmasını avantaj doğuracağı kanısındayım. Ayrıca okullarımızdaki deprem tatbikatların düzenli olarak devam etmesiyle birlikte bu eğitimlerin tatbikat esnasında daha da yarar sağlayacağını düşünüyorum. Bunu yapmak zor değil ve demem o ki depremle mücadele eden bir nesil yetiştirelim…

Hülasa, 12 yıllık Eğitim Öğretim süresi boyunca Deprem Dersleri zorunlu olarak yeni nesillerimize aktarılsın ve deprem esnasında bilinçli gençlerimiz yetişsin. Eğitim ve Öğretimin önemli olduğu bu süreçte yeni bir ufuk yaratacağı kanısındayım. Depremde farkındalık ve güvenli yaşam adına bilinçli bir nesil yetiştirmenin faydası olacağı hepimizin ortak düşüncesi olduğunu düşünüyorum.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları