Muhammed KURŞUN

Bakanlar Kurulu Toplantısı Elazığ'da Yapılsın..!

Muhammed KURŞUN

Bakanlar Kurulu malumunuz Bakanlar arasında işbirliği sağlayarak, hükümetin genel siyasetinin yürütmesini gözetir ve ülkedeki genel sorunlara çözüm odaklı çalışmalarını yürütür. Aslında hep hayalimdir her ay bir vilayetimizde kurul toplansın ve ülke gündemiyle birlikte vilayetlerinde genel sorunlarına yerinde şahit olsun..!

Her bakan, bakanların görevlerinin anayasa ve kanunlara uygun olarak yerine getirilmesi ve düzeltici önlemler almakla yükümlülük sahibi olduğunu unutmamak gerekir. Zira depremin olduğu günden itibaren bakanların Elazığ’a ziyaretleri gerçekleşmiş olsa da bunu topyekûn olarak bir toplantı çatısı altında yapılması taraftarıyım.

Elazığ’ın şimdi bu toplantıya daha çok ihtiyacı olduğunu unutmamak gereklidir. Yapılacak toplantı ile birlikte tüm bakanlar sorunları yerinde görme ve hep birlikte el ele yaraları sarma düşüncesi içerisinde yer alırsa emin olun ki tüm dedikodular ve çözümsüzlükler ortadan kalkacaktır.

Konu ile ilgili milletvekillerimizin bu konuda önerilerini sunmalarını bekliyorum. Toplantının yeri de çadırda olsun ve bu çadır Elazığ’ın sembolü olsun diye düşünüyorum. Halkın ihtiyacı maddi olarak elbette ilk sırada yer almakla birlikte ben inanıyorum ki yapılacak bu toplantı aslında gönüllere su serpecektir.

Elazığ halkı yapılacak yardımın altında kalmaz ve bir kahvenin kırk yıl hatırı var misali her daim bunun arkasında yer alır. Mesele bu inceliği düşünerek asıl halkın içinde halk adamı olmaktır…

Ayrıca son günlerde dilden dile dolaşan iki konu var ki birincisi şimdi bunun aslı astarı ne kadar emin olamadığım için gündeme getirmek istemiyorum ama bu konu ile ilgili araştırmalarım devam ediyor. Mesele nedir derseniz sadece bir STK’nın deprem adı altında faklı bir çalışma yaptıkları ile ilgili. Umarım sadece bu dedikodudan başka bir şey değildir aksi takdirde bu işin vebalinin altından kalkamazsınız!

İkinci konu ise bir oda Başkanının 24 Ocak depreminde iki gün sonrası Elazığ’da olması gerekirken sırf harcırah almak için Ankara’ya gittiği toplantıya katılıp döndüğü iddiaları. Gerçekten bu doğru ise değdi mi?  Buna ne ihtiyacınız vardı? Sizde bu işin vebalinden kalkamayacaksınız…!

Hülasa sözüm şu ki; Bakanlar Kurulumuz Elazığ’da yapılsın ve en önemlisi toplantımız çadırda gerçekleşsin. Birlik olma zamanı değil mi? Tabi bu zamanda fırsatçılar ve menfaatçilere sesleniyorum; sakın ha böyle bir dünya yok elbette bunların hesabı görülecek nerede mi diye soracaksanız MAHKEME-İ KÜBRA’da…

Yazarın Diğer Yazıları