Mehmet DUMAN

NEDEN BÖYLEYİZ

Mehmet DUMAN

Yaşadığımız, doğduğumuz, doyduğumuz şehir, menfaat gözetmeden hizmet etmekten kaçınmadığımız, tanıtımı için elimizden geleni yapıp, cebimizde olanı esirgemediğimiz şehir. Türküsünü duyunca, çayda çırasına ayak uydurunca coştuğumuz, Keban’ı, Fırat’ı, Harput’u, Hazar’ı ile gururlanıp tüylerimizin diken, diken olduğu şehir, Elazığ.

Bunlar bizim özümüz bizim sözümüz. Gocunmadan, çekinmeden bu şehre bir çivi çakana Allah razı olsun dediğimiz gibi, yeri gelince yermesini biliriz. Rızkımızın geldiği yere dualarımızı göndermeyi de boyun borcumuz biliriz. Bıktım bu şehirden, dediğim zaman inanıyorum benim gibi binlerce bu söze ortak olacak Elazığ’ lı vardır bu şehirde yaşayan. Gelişmişlik, şehri ileriye taşımak inanın insan yapısına etki etmiyor. Hani bizde bir söz var ya, “insan yedisinde neyse yetmişinde de aynıdır diye” bu bizde değişmez bir unsur gibidir. Adamcılık, hainlik, vurdumduymazlık, yan bakmalar, kabadayılık, vasıfsız göçler almış başını gidiyor bu şehirde. Dışarı gözü ile Elazığlı, can, babayiğit, sahiplenen, vatanını, milletini seven olarak hiç kuşkusuz bir numara.

Bizim sıkıntımız ne hikmetse içeride. Elazığlı hemşerisini sevmez olmuş burada, Elazığlı kardeşini vurup öldürür hale gelmiş burada, Elazığlı babasını, anasını, atasını görmez, saygısızlıkta sınır tanımaz olmuş burada. Elazığ, Elazığlıyı göndermiş bu şehirden, kalite düşmüş, vasıflı gitmiş vasıfsız dolmuş bu şehre. Bu şehri canından çok seven birisi olarak, benim gibi düşünen yol arkadaşlarımla, amacı sadece hizmet olan üç beş tane dernek, cemiyet gibi sivil toplum kuruluşlarının içerisinde bulduk zamanla kendimizi. Yaklaşık yirmi yılın üzerinde bu şehirde köşe yazarlığımızın yanı sıra yine hizmet için ilimizin bir televizyonunda geçmiş yıllarda her bölümüne para vererek yaptığımız dizi film çalışmamız bu yolculuğun içerisindeki sadece bir hikâye. Bundan yaklaşık on beş yıl önce, sporu seven, daha öncesi futbolculuktan gelen bu şehrin değerleri ile Elazığ da Amatör futbolcular derneğini kurup, Türkiye amatör futbolcular federasyonunun kurucu üyesi olduk, daha sonrasında Elazığ’ dan üç arkadaşımızın Türkiye Amatör futbolcular federasyonu yönetim kurulu asil üyesi olmasını sağladık. Yetmez dedik döndük Elazığ’ ın yazar ve şairleri ile gazetecilerini bir araya getirip Elazığ gazeteciler ve yazarlar cemiyetini kurduk, Türkiye gazeteciler federasyonuna üye olarak başkanlar konseyi toplantısını bu şehirde destek almadan gerçekleştirdik.

Hızımızı kesmedik, merkezi Bursa’da olan Anadolu spor gazetecileri derneğinin Elazığ şubesini kurduk, dernek başkanlığının yanı sıra genel merkez yönetim kurulu asil üyeliğine seçildik. Hiçbir yerden sırtımızın sıvazlanmasını beklemedik, biz sadece Elazığ dedik. Yetmedi, Bölgesel ligde Elazığ Temsil eden Hankendispor’da bulduk kendimizi. Hizmetse tamam dedik. Elazığ için olur dedik. İlimizin seçilmişleri, atanmışları bu kadar yaptıklarımızı görmezden geldiler. Ne kapımızı çalan ne de bir kelime eden oldu. Anadolu spor gazetecileri derneğinin genel kurulunda bu şehrin tanıtımı için merkez yönetim kurulu toplantısının Elazığ’da yapılması teklifimiz olumlu karşılanmasına rağmen, destek bulamadık, sesimizi duyuramadık. Söz verenler topu taca attılar, söz verenler başka yerlere bu da bizden diyerek destek olmaktan kaçınmazken, bize verilen randevular bile iptal oldu. Yılmadık, yıkılmadık, ayaktayız. Hankendi sporda ayakta, Elazığ gazeteciler ve yazarlar cemiyeti de ayakta, Anadolu spor gazetecileri derneği Elazığ şubesi de ayakta.

Mayıs ayının 2 ile 5 i arası Bursa’da spor zirvesi var. Türk dünyasından ve Avrupa’nın birçok Ülkenin yanı sıra Türkiye’nin bütün şehirlerin temsilcileri bu zirvede buluşacak. Bizde genel merkez yönetim kurulu üyesi olmamız nedeniyle hem kendi adıma hem de Elazığ adına arkadaşlarımla orada olacağız, Elazığ ı taşımak tanıtmak için. Bu zirveyi düzenleyen kurumlara baktığımızda, Anadolu spor gazetecileri derneği başta olmak üzere, Bursa Valiliği, Bursa Büyük şehir Belediye başkanlığı, Bursa spor, Bursa ticaret odası gibi kurumlar var. Bizde ne var derseniz, adamcılık ve hainlik almış başını gidiyor daha ne olsun.

Yazarın Diğer Yazıları