Faruk YILDIZ

ELAZIĞ VE MADEN'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!

Faruk YILDIZ

Yerel seçim sürecinin yaşandığı ülkemizde adayların netlik kazandığı bu günlerde seçmenin geçmiş yıllardaki seçim atmosferinin uzağında olduğunu söyleyebiliriz.

Aslında bunun birçok nedeni var ama bana göre en önemli iki nedeni şunlardır:

Birincisi iktidarın gerek siyasi gerekse kurumsal olarak bütün yapılarını sıkı sıkıya elinde tutan balon güçlerin kurmuş oldukları bu çarkın Ak Parti’nin hafızasını oluşturan kişiler tarafından ve özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından fark edilip uzaklaştırılması ve halkımızın arzu ettiği istikamete sokulması gerçeğidir.

İkincisi de bulunduğu bölgede iktidarın bütün organlarını elinde tutan güçlerin bazı yetkilerini kaybedince bir süre çıkarları için feveran edip istifa tehditleri savurmaları, bazı ucuz hesaplar yapıp davadan vazgeçtiklerini ilan etmeleri, ben yoksam dava yıkılır, ben yoksam parti burada çöker gibi akla ziyan siyasi paranoya yaşayanların kaba gürültülerine çıkarları akıllarına gelince son verip sessizce durumu izlemeye almaları bu sessizliğin asıl nedenidir.

Bugün ilimiz Elazığ’da Ak Parti’de yavaş yavaş bölgesel dengelerin gözetildiğinin adımlarını görüyoruz. Bu hususta yukarılarda önemli yerlere nümayiş ve şikâyetlerin gittiğini de biliyoruz.

Şehrimizde birlik ve beraberliğin en önemlisi de adaletin sağlanması için entelektüel düzeyde birikime sahip her kişi ve kurumun bu hususta düşüncelerini ortaya koyması gerekir.

Yok şunu dersem ne der, bu ne düşünür, aman benimle uğraşırlar gibi sığ düşünceler abdal olanın duruşu değildir.

Sevgili okur bu şehrin hafıza değişikliğine ve yeni bir formata ihtiyacı var. Bugün siyaseti de, ticareti de sporu da elinde tutan ve kaderiyle oynayan bir hafıza var. Bugün bu hafıza bu saydığımız alanlar üzerinde hesaplarını inşa etmiş durumda. Onun için şehrin siyasi hafızası formatlanır ve iş ehline verilirse emin olunuz ki bu şehir her yönüyle ilerleme kaydeder. Bugün düşünce dünyasında kaybeden bir şehir var. Şehri yönlendiren düşünce adamları değil.

Bir sözümde dediğim gibi “söyleyecek sözü olmayana terk edilirse zaman başlar bir çürüme içten içe.”

Bu anlamada Ak Parti’nin belediye başkan adayı olarak Şahin ŞERİFOĞULLARI’nı aday göstermesi yukarıda belirttiğim nedenlere bağlı olarak çok önemlidir. Siyasetin dar bir alana sıkıştırılmaktan kurtarılması ve seçmen siteminin dikkate alınması bu şehrin geleceği açısından da önemlidir. Sayın ŞERİFOĞULLARI bazı(!) çıkar çevrelerince benimsenmese de şehrin tamamının kendisini kucaklayacağını düşünüyorum. Seçmen bu fırsatı değerlendirip bu şehri bu sorunlu hafızadan kurtaracak hamleyi de yapar.

Aynı şekilde yine yukarı da belirttiğim nedenlere bağlı olarak Maden İlçemizde de iktidarın teşkilat yapısının başına genç, dinamik ve herkes tarafından benimsenen Mahmut DEMİR kardeşimiz getirilmiştir. Bu anlamda bir Madenli olarak ilçem adına bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İlçedeki bu siyasi daralmayı görüp müdahale edenlere de hemşehrilerim adına ayrıca teşekkür ediyorum.

Düşünürün dediği gibi “kendine gelmek için aptal yerin sarsılmasına ihtiyaç duyar, abdal yüreğin sarsılmasına.”

Ve yine aynı düşünür “abdal olan hazzın (güzelin) peşinden koşar, aptal olan yararın (çıkarın). Bu yüzden ilki hep acı çeker, ikincisi daima zarar eder.”

Aynı düşünür yine “derin çelişkiler karşısında, abdal olan tarafsız kalır, aptal olan kayıtsız. Kuşku irfan’ın alametidir çünkü,” der.

Onun için “aptallıklar peşinde koşmak yerine abdallıkta yarışmak bu şehir için en hayırlı olanıdır.”

Kalın sağlıcakla.

Yazarın Diğer Yazıları