Erol KARA

HAKİMİYET 9. YILINDA

Erol KARA

Dokuz yıl önce Elazığ Hakimiyet Gazetesini ben kurdum. Gazeteyi kurarken yüksek mevkilere gelip dostları çekiştirmek amacıyla kurmadım.

Demlik  kırması veya iplikçi kırması gazetecilerden hiç olmadım. Sürekli sahada emeğimin gücü ve alnımın akıyla yurt içi ve yurt dışında mesleğin verdiği itibarla değil, aklımla hareket ederek Elazığ Basınına Hakimiyet Gazetesine kazandırdım.

Dört yıl önce rahmetli kardeşim Erdoğan Kara‘nın ölümüyle başarı öykümü ve ölüm gerçeğini bu kaçınılmaz sonun herkesi yakalayacağını anlayıp taki ortağımın ölmeyecekmiş gibi yaşam tarzını benimsemesinden sonra o başarı öykümü noktalayıp Elazığ Hakimiyet Gazetesini iş adamı çok değerli Ahmet Toprak’a devir etmemle sona erdi.

Evet dört yıldır hiçbir başarı öyküsünü göğsüme iliştiremedim. Hiç bir kampanyada imzam yok.

Lakin hep kendi sesimle konuştum.

Dört yıldır sessizliğimin alfabesi de hep bana ait.

Bundan sonra tek amacım yazdıklarımın altında imzam olmadan imzamın olması inşallah bunu da başarırım.

Evet birileri ölüm gerçeğini bilir kabul eder, lakin bazıları da, hep başkaları ölecek dünya bana kalacak gibi yaşarlar. Ben ölüm gerçeğini yani ölümün her an yanı başımızda olduğu gerçeğini erken öğrendim.

Kötülük hızla çoğalırken, ölenle ölünmüyor ama, yaşayanla da yaşanmıyor gerçeğini de öğrendim.

Tüm bu yaşadığım karanlığa rağmen iyiler tükenmez, Nefes aldıkça bazen birileri umut olur, iyi insanlar Dünya’yı güzelleştirir diye beklerken,

Anladım ki, ne dinin, ne de Adaletin iyileştiremediği tek canlı tek varlık yaratılanların en değerlisi olan insanmış.

Anladım ki, ölüm yakınken, bu kadar mücadele boşşş ve anlamsız.

Özetle yaşadığım karanlıklara rağmen kurucusu olduğum Elazığ hakimiyet Gazetesi nin çok ama çok emin ellerde Tarih’e hep ışık tutacak olmasını sevinçle karşılıyorum.

Sevgili iş adamı Ahmet Toprak’ı ise cesareti ile birlikte, bu vatana bu şehre karşı fedakârlığından dolayı kutluyorum.

Değil şehirde ülke genelinde bile mevcut sisteme destek vererek kendi kazanımlarını elinin tersi iten birini ilk kez gördüm. Allah cc. Umarım bunun mükâfatını verecek, kayıp olarak gördükleri öbür dünya da kendisine misliyle ödüllendirecektir.

Elazığ Hakimiyet Gazetesi 9., Yılında…

Yolu bahtı açık olsun. Başta Sayın Toprak olmak üzere Erkan Bay, Özlem Uçal, Hüseyin ve Kübra Kabukçu, Nisa Yılmaz ve işin mutfağında olan görünmez kahramanımız Nurullah Sönmez’i tebrik ediyorum.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları