Erol KARA

ERDOĞAN'IN HAMLESİ İLE PAPA KARİZMAYI FENA ÇİZDİ

Erol KARA

Dinler arası Diyalog Kurulu Başkanı! Cizvit kökenli Papa! nın düşük sandalye atağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlesi ile tutmadı.

 

Papa oturduğu geniş ve yüksek koltukla, ”Ben Hristiyan âleminin lideriyim”  mesajını verip küçümsemeye çalışırken, Türkiye Cumhuriyetinin baş komutanı İslam dünyasının lideri olan Sayın Erdoğan da karşı hamle yaparak, ”Sen Hristiyan âleminin lideri isen bende İslam ümmetinin lideriyim” diyerek karşılık vermesi yüreğimize su serpti.

 

Açıkçası Papa denen mendebur, Erdoğan’ın hamlesi ile karizmayı fena çizdi.

59 yıl aradan sonra tanıklık ettiğimiz böylesi kritik bir görüşme,  Sayın Erdoğan’ın dikkati sayesinde geri dönüşümsüz bir algı operasyonuna malzeme olmadan anında çözülmüş oldu.

 

İslam’ın son kalesi olan Türkiye, mazlumun umududur. Türkiye düşerse, İslam düşer bilincinde olan Sayın Erdoğan, Papa denen mendebur un karşısında gayet soğukkanlı ve kendinden emin tavırlarla görüşme yapmasını İslam Dünyası yakinen takip etti.

 

Cizvit kökenli Papa, “Etliye sütlüye karışmadan, Katolik camiası beni alışverişte görsün” tadında birkaç içi boş laf etmekle yetindi.

 

Bakınız Vatikan Dünya’nın en küçük devletidir. Lakin, burada alınan kararların çoğu kan ve gözyaşı içerir.

 

Vatikan’ın nüfusu yaklaşık 1.000 kişidir ve bu kişilerin çoğunluğu Vatikan duvarı içinde yaşamaktadır. Nüfus çoğunlukla iki gruba ayrılmaktadır: devlet görevlerini üstlenen papazlar ve İsviçre Muhafızları. Birçok yatılı işçi devlet dışında ikamet etmektedir. Vatikan’ın başında Papa vardır. Roma Katolik’inin ise iki yöneticisi vardır. Devletin yasama, yargı ve yürütme yetkileri vardır. Yasama yetkisi, Papa tarafından beş yıllık bir süre için atanan Pontifical Komisyon tarafından kullanılmaktadır.

 

Vatikan'ın dünya olayları üzerindeki denetimsiz ve derin etkisinin sürmesini sağlayan geniş bir yalan, rüşvet, ahlâksızlık ve komplo ağı vardır, ki, bunların başında eşcinsellik, rüşvet başta gelir.

H.Paul JEFFERS adlı yazarın “Vatikan’ın karanlık Sırları” adlı kitabını okuduğunuzda, rüşvetçi Vatikan finansçısının uğradığı çözülmemiş cinayet, Gerçek şeytan çıkarma uygulamaları ve Satanizm hakkındaki şaşırtıcı söylentiler, Dünya dışı yaşam ve dünyanın sonu konularında Vatikan'ın şaşırtıcı görüşleri, Vatikan'ın Nazi Almanya'sı ve Mafya ile gizli ilişkileri, Aşırı tutucu Opus Dei'nin tuhaf ritüelleri, Vatikan'ın Hür Masonlara karşı yürüttüğü 500 yıllık acımasız savaş, Pa.pa XII. Pius'un Avrupa Yahudilerine karşı girişilen soykırıma Kilise'deki çocuk istismarı Ve daha birçok konu bu kitapta işlenmektedir...

 

Başa dönecek olursak, Sayın Erdoğan nın Vatikan ziyaretinin perde arkası konuşmaları pek bilinmese de, Cumhurbaşkanının hamlesi Dünya basınında geniş yer aldı. Bana göre DAVOS sonrası Erdoğan’ın Vatikan hamlesi, İslam Coğrafyasında büyük beğeni kazandı. Demek ki, İslam Dünyası Erdoğan için boşuna ümmetin lideri dememiş.

 

 Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları