Erol KARA

AK PARTİ YİNE KAZANDI

Erol KARA

Ülkemizde 24 Haziran Genel seçimleri sonucunda yeni sistemde ilk yerel seçim 31 Mart tarihinde yapıldı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı büyük bir başarı ile tüm Türkiye’de seçimi kazandı.

Kuruluşundan bugüne kadar Ak Parti girdiği bütün seçimleri başarı ile kazanmış, yeni sistemde aynı başarıyı gösterecek mi diye herkes bir beklenti içerisindeydi. 24 Haziran yerel seçimlerinde %53 e yakın bir başarı elde eden Cumhur ittifakı 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aynı başarıyı göstermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük mücadele verdi.

Şer millet ittifakının ve dış güçlerin oyunlarına rağmen 31 Mart seçimleri sonucu yine Cumhur ittifakı sandıktan başarı ile çıkmasını bildi.

Ülkemize yönelik ekonomik ve siyasal anlamda entrikaların gerçekleştirildiği bu dönemde seçimlerde başarı sonuçlar alınması toplumun Cumhurbaşkanına yönelik desteğini de bir kez daha kanıtlamış oldu. 

Sonuçları her türlü kirli oyunlara rağmen millet ittifakının yanlış ve karalama kampanyalarına rağmen halk Cumhurbaşkanının etrafında kenetlenmesini de sağlamış oldu.

Özellikle Doğuda toplumun Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyarılarını dikkate alması bu seçimin en büyük ayrıntısıydı.

Özellikle Kayyumla yönetilen illerde yine PKK terör örgütünün uzantısı olan HDP’nin ezici bir başarı beklentisi boşa çıkması, bu bölgedeki insanların gerçekleri görmesini sağladığını ortaya çıkardı.

Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de Ak Parti başarısını kanıtladı. Millet ittifakının Ak Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerindeki algı operasyonlarının Elazığ’da da tutmadığını gösterdi.

Sandığa gitme oranı beklenenin üzerinde olmasa bile hassas bir süreçte Ak Parti’nin başarı bir sonuçla Belediyeyi yeniden kazanması ilimiz açısından önemliydi.

Mevcut iktidar ve Belediyenin uyumu hizmet noktasından Elazığ’a önümüzdeki dönemlerde büyük bir gelişme ve katkıyı sağlayacağına inanıyorum.

Bir seçimi daha geride bıraktık. Bundan sonra ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için toplumun Cumhur İttifakı altında kenetlenmesini devam ettirmesi her türlü kirli spekülasyonlara imkan vermemesi gerekir.

Seçimlerin ülkemize ve Elazığ’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Selam ve dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları