E.Eren KURNAZ

TOM TATOS OUT, ELMAR ALPARSLAN IN

E.Eren KURNAZ

     Kendi sahasında Giresunspor'u ağırlayan takımımız yenik duruma düştüğü maçta, rakibini 2-1 yenerek çok değerli bir 3 puan aldı. Mücadele gücünün ön plana çıktığı, iki denk puana sahip ekibin zevkli geçen mücadelesinde, saha ve seyirci avantajını kullanan Tetiş Yapı Elazığspor, baştan sona üstün oynadığı maçı zorda olsa kazanmayı bildi.

     Yeni transferlerle takımın iskeletini erken oluşturan Hüseyin Hoca, geçen haftadan Halil İbrahim'in yerine kadroda Hora'ya yer vererek fazla bir değişiklik yapmadı. Ritim yakalayan, form grafiği her geçen gün yükselen takımımız fizik gücünü kullanarak rakiplerini saf dışı bırakabilmenin yanında, artık oyuna giren oyuncuların da verimli performans göstererek ciddi bir eksiği giderdiğini görüyoruz. Kalede heyecanı ve arzusu ile başarılı işler yapan Ahmet Sabri, Soner'in sakatlığında kendisine güvenenleri mahcup etmiyor. Savunmamız, son haftalarda olduğu gibi yine rakibine pozisyon şansı vermeden, kademeli, mücadeleci oyun yapısı ile güven veriyor. İlk yarıda uzun hava toplarında rakibine karşı yetersiz kalan Sezgin, ikinci yarıda daha iyi oynayarak savunmayı toparladı. Orta alanda iki dinamosu ile maçı kazanmayı başaran takımımız, forvet oyuncularının verimsiz olduğu müsabakalarda orta sahası ile maç nasıl kazanılır herkese gösterdi. Alparslan ve Elmar, uyumsuz oynadıkları koca bir ilk yarının acısını son üç maçtır rakiplerinden çıkartıyorlar. Temposu ve topu ayağa iyi kullanan performansı ile Elmar, ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkış yakaladı. Özel bir oyuncu olan Alparslan, takımı için mücadele ettiği ve disiplinli oynadığı her maçta kahraman olabilecek bir yeteneğe sahip. Ligin en kuvvetli ön liberosu olmasının yanında skora da destek veren futbolu ile şüphesiz maçın adamıydı.

     Artık yazılarımda başarı kriterlerini belirlerken Tom ve Tatos'a değinmeden yazıyor olmanın mutluluğunu yaşatan diğer oyuncularımızı gönülden tebrik ediyorum. Takım olmayı başarabilen, bir kaç oyuncunun tekelinden çıkabilen Elazığ Spor, Hüseyin Kalpar'ın en önemli başarısını görmemize sebep oluyor. Nasıl ki kötü oynadığımız ve oyuna müdahale edemediğimiz maçlarda Hüseyin Hoca'yı eleştirdiysem, şimdi de övmesini, yiğidin hakkını vermesini doğru bir anlayış olarak görüyorum.

     Zor maçlarda daha üstün bir performans sergilediğini bildiğimiz TY Elazığspor, Rize deplasmanından puan yada puanlarda dönerse kimse şaşırmasın. Öncelikle play-off potasına girip sonrasında da ilk ikiyi kovalayan bir düşünce ile her maça kazanmak parolasıyla başlamak artık zaruri olmuştur.

 

Yazarın Diğer Yazıları