Akaryakıt Satışlarında Yeni Dönem

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektöründe önemli bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, 15 Mayıs'tan itibaren benzin ve motorin satışlarında 'VMax', 'Vpro' gibi performans artırıcı ürün adlarının ekstra ücretlendirilmesine son verildi. Tüm akaryakıt türleri için tek fiyat uygulaması hayata geçirilecek.

Akaryakıt Satışlarında Yeni Dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt satışlarında önemli bir değişikliğe giderek tek fiyat uygulamasını resmi olarak duyurdu. Yeni düzenlemeyle, akaryakıt istasyonlarında satılan benzin ve dizel yakıtlar için artık tek bir fiyat uygulanacak. Karar, 15 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek.

EPDK'nın aldığı bu yeni karara göre, akaryakıt istasyonlarında, özellikle performans artışı vaadiyle daha yüksek fiyatlara satılan VMax, Vpro gibi ürünler için artık farklı bir fiyatlandırma yapılamayacak. 

Resmi Gazete'de yer alan açıklamada, "Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz" ifadesine yer verildi.