E.Eren KURNAZ

ELAZIĞSPOR DÜŞECEK Mİ?

E.Eren KURNAZ

     Denizlispor, Gazişehir ve Adana Demirspor maçlarından puansız dönen Elazığspor, 5 puan fark ile küme düşme potasının içinde bulunuyor. Oynadığı maçlarda 20 puan toplayan takımımız, son 8 haftada Spor Toto 1. Lig'den küme düşecek mi, düşmeyecek mi? her birlikte göreceğiz. Kalan 24 puanın minimum 16'sını toplaması gereken takımımızda mevcut kadronu kalitesi, teknik heyetin tecrübesi, rakip takımların fikstür durumu gibi etkenlere bağlı olarak ligde tutunmasının zor olduğunu görüyoruz. Ancak; sezon başından bu zamana kadar yaşananlara baktığımızda Elazığspor düşecek mi yada çoktan düşmüş mü yada düşmeyi hak etmiş mi takdiri size bırakıyorum. Kalan maçlara baktığımız zaman zor ama imkansız değil diyebilirim ama son üç haftaya girmeden önce mutlaka havlu atmamış olmamız gerekiyor.

     Denizlispor, Gazişehir ve Adana Demirspor maçlarından sıfır çekmiş olmamız çok üzücü ancak bu rakiplere karşı kazanamamamızın da çok doğal olduğunu futbolun gerçeklerini görerek söylemek yanlış olmaz. Bu maçlardan alına sıfır puanı normal görebiliriz ancak; saha içi performans, oyun disiplini, oyuncu tercihleri ve taktik anlayışlar noktasında ciddi eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Serhat Hoca'nın oyuncu tercihleri, taktik planları ve oyuncu değişikliklerindeki risk yetersizlikleri eleştireceğimiz ana konular. Bekamenga, Serdar Özbayraktar, Muhammed İldız gibi oyuncuların hiç hazır olmamalarına rağmen, her maçın çok önemli olduğu bu zaman diliminde daha ekonomik ve verim alınabilecek şekilde kullanılmaması ciddi bir hataydı. Tufan'ın sakatlanmasından sonra o bölgede stoper özellikli bir oyuncunun tercih edilmesi, ağır ve tek hamle oyuncusu olan Yiğitcan'da ısrar edilmesi, skor olarak geride olduğumuz zamanlarda ofansif orta saha oyuncusu yerine defansif özellikli orta saha oyuncularının oyuna alınması, gol yollarındaki kısırlığa herhangi bir çözüm arayışı içinde olunmaması Serhat Hoca'nın hanesine yazılan eksik taraflar olarak göze battı. 1 puanın bile çok önemli olduğu bu süreçte maçın hakemlerinin de takımımız aleyhinde düdük çalmaları, yönetimin ilgilenmesi gereken konulardan biri olarak karşımızda duruyor.

     Fikstür ve puan durumuna baktığımız zaman, Afyon, Eskişehir ve Giresunspor'un zor maçlarının olduğunu görüyoruz. Zor ama imkansız olmayan bu tabloda, hakem faktörünün lehimize döndüğü, oynanacak ilk 3 maçtan en az alınacak 6 puanın bizi tekrar umutlandıracağını düşünüyorum. Doğru oyuncu tercihleri, saha içi kazanma isteği, disiplinli ve doğru taktik anlayışı bize puan yada puanlar kazandıracaktır.

Yazarın Diğer Yazıları