Cengiz GÜLAÇ

VALLAHİ BECEREMİYORSUN!

Cengiz GÜLAÇ

Günümüz entelektüellerin en büyük kurnazlığının muhalefete muhalefet etmek olduğunun farkındayım. Olması gereken muktediri eleştirmektir. Gelin görün ki, bizim muhalifler de hiç rahat durmuyor be kardeşim!

            Uzun zamandır CHP ile stres atmamıştım! Bugün de köşemizi CHP ile telef edelim!

            Öncesinde bir fıkra anlatayım. Konuyu bir yerinden CHP’ye bağlarız…

            Temel ormanda odun kesmiş, akşam olmuş eve dönüyormuş. Sırtında kestiği odunlar, bir elinde balta, diğer elinde beraberinde otlasın diye götürdüğü buzağının ipi…

            Yolda Fadime ile karşılaşmış. Fadime Temel’e; “Temel senin niyetin galiba benimle halvet olmak!” demiş. (Asansörde halvet olmak meselesiyle fıkranın bir ilgisi yok! Lütfen kimse başka yere çekmesin.)

            Temel Fadime’ye; “Nerden çıkardın şimdi? Yemin ederim böyle bir niyetin yok.” Demiş.

Fadime; “Vallahi niyetin budur.” demiş.

Temel tekrar yemin ettikten sonra; “Hem nasıl yapayım? Sırtımda odun var, görmüyor musun?” demiş.

            Fadime; “Ne var canım, odunları yere koyarsın.” Demiş.

            Temel, ya balta ne olacak diye sormuş, Fadime de bir kenara koyarsın demiş.

            Bunun üzerine Temel, ya buzağı ne olacak, ipini bırakırsam kaçar gider, kim tutacak diye sorunca Fadime; “Ee daha ne yapayım onu da ben tutarım.” demiş!

*****

            CHP’liler sürekli Ak Parti’yi eleştiriyor. Demokrasi kalmadı, baskı var, temel hak ve özgürlükleri rafa kaldırdınız, hepimizi susturuyorsunuz, polis devleti olduk… Bize şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz diyorlar ama buzağının ipini de kendileri tutuyor!

            Nasıl mı?

            Açılımı eleştiriyorlardı, son kurultaydan sonra öyle ifadelere yer verdiler ki, açılımı yeniden başlattılar. Sırf HDP’ye şirin görünmek için.

            İstanbul’a öyle bir il başkanı seçtiler ki, gel de mütedeyyin, muhafazakâr insanlardan oy al. Bu kesimden oy almayı geçtim, CHP’lilerin bile CHP’ye oy vereceği meçhul…

            Sevgili Kemal abi, Ak Parti millete şunu bunu yapmak istiyor diyorsun ama ipi de sen tutuyorsun!

            Ah Kemal abi ah! İyi adamsın, hoş adamsın ama senden olmuyor be abi!

CUMHURBAŞKANIMIZ HAKLI

            Son zamanlarda din adamlarının saçma sapan açıklamaları gündemi meşgul ediyor. Bazılarının yıllar önce söylendiği, açıklamaların ardının önünün kesilerek yayınlandığı iddia ediliyor. Neyse, bu kısım çok da önemli değil.

            Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız bu tür açıklamalara tepki olunca İslam’ın güncellenmesi gerekir mealinde bir çıkış yaptı. Maksadının yanlış anlaşıldığını görünce de düzeltme gereği hissetti.

            Özne olarak İslam’ın olmasa da geleneksel kimi yanlışların düzeltilmesi gerekiyor. Gün geçmiyor ki birisi çıkıp din adına şirk kokan saçma sapan bir açıklama yapmasın. Emin olun bu tiplerin İslam’a verdiği zararı kimse vermiyor.

            Cumhurbaşkanımızı sonuna kadar destekliyorum. İslam akıl dinidir. Akıldan, bilimden, özgür düşünceden nasibini almamış insanların kişisel şovlarıyla İslam adına ortaya koydukları saçmalıklara tepki göstermezsek, işin sonu çok daha kötü yerlere varacaktır.

            Zaten dine mesafeli olan insanlar bu adamları dinleyince İslam’dan iyice uzaklaşıyor. Allah’ın, neden sürekli olarak bizi “Hiç düşünmez misiniz?” diye uyardığını iyi anlamamız lazım.

            Düşüncenin olduğu yerde akıl olur. Aklın olduğu yerde de böylesi adamlar pirim yapamaz…

Yazarın Diğer Yazıları