Cengiz GÜLAÇ

KEMAL MAL'A GİDEN PARALARI AÇIKLADI!

Cengiz GÜLAÇ

CHP Genel Başkanı Kemal Abi her zaman olduğu gibi sözünde durdu ve Cumhurbaşkanının çocuğunun, dünürünün ve özel kalem müdürünün banka hesaplarını yayınladı ve yurt dışına para aktardıklarını ispatladı!

            Mal diye mi, yoksa Man diye mi bir ada ülkesi varmış. Aklımda Mal diye kalmış! Tabi tabi canım, Mal devleti olmalı kesin, eminim, galiba, herhalde, belki!

            Almanya veya İngiltere yazarken Almanya Devleti veya İngiltere Devleti demediğimize göre Mal Devletine de direkt Mal diyeceğim. Kemal Beye olan sevgim ve muhabbetim sebebiyle de direkt Kemal diyeceğim. Hem kelime tasarrufu yapmış oluruz. Saygısızlık olarak düşünülmesin lütfen…

            Kemal Mal’da bir Sterlin sermayeli bir şirketten bahsetti. Kemal Mal’daki bu şirketin kurucusunu açıkladı ve daha sonra kime devrettiğini de ortaya koydu.

            Daha sonra Kemal Mal’daki bu şirkete aktarılan paraları açıkladı. Kemal Mal’a para gönderenlerin isimlerini tek tek verdi. Kemal Mal’a giden paraların miktarını da tek tek açıkladı.

            Kemal Mal’a giden parayı açıkladı derken tek tek belgelerini ortaya koydu.

            Kemal olmasa ne Mal’dan haberimiz olacaktı ne de Mal’a kimlerin ne koyduğundan, kimlerin para götürdüğünden haberimiz olacaktı! Allah Kemal’den ve Mal yetkililerinden razı olsun!

            Kemal Mal’a giden malı açıklarken tıpkı bende sizin gibi ekrana mal mal bakıyordum! Elimde değil Kemal Abiden çok etkileniyorum!

*****

            Sonra ilginç bir şey oldu…

            Kemal Mal’a giden paraların belgesi olduğunu iddia ettiği bir tomar kağıdı elinde sallıyordu ya… Ben zannettim ki bu belgeleri hemen basınla paylaşacak, savcılığa suç duyurusunda bulunacak… Mevzu önemliydi çünkü, Kemal Mal’a giden malları belgeleriyle ispatlamıştı ve bu belgeleri muhakkak ki kamuoyu görmeliydi.

            Sonra Kemal’in Mal’a para götürdüğünü iddia ettiği kişilerin avukatı televizyonlara çıktı. Kemal’den Mal’a gittiğini iddia ettiği belgeleri savcılığa sunmasını, suç duyurusunda bulunmasını veya en azından gazetecilere vermesini istedi…

            Kafam iyice karıştı. Kemal Mal’a giden malların belgesini neden kamuoyuna vermedi? Kemal milleti mal yerine koymuş olamaz! Belgeleri paylaşmasını bekleyeceğim…

*****

            Artık Mal devleti ifşa oldu ya, oraya mal kaçıracaklar, para aktaracaklar bir değil bin defa düşünecektir. Allah Kemal Abiden razı olsun.

            Kaçakçılar artık şöyle düşünecektir:

-Mal’a gidecek Mal’ı Man’a yükledin mi?

-Yükledim abi.

-Aman dikkat edin. Man’a yüklediğimiz mal Mal’a giderken Kemal’e yakalanırsa mal gibi ortada kalırız!

 

Yazarın Diğer Yazıları