Cengiz GÜLAÇ

DUBAİLİLERE NE OLDU?

Cengiz GÜLAÇ

            Şehirde bir heyecana sebep olan Dubaili yatırımcılar konusunu unuttuk mu, yoksa bana mı öyle geliyor?

            Dubaili yatırımcıların gelişini, sonrasında Üniversitenin çekincelerini uzun uzadıya yazmaya gerek yok sanırım. Hemen hemen herkes konunun özetini bir şekilde biliyor.

            Son olarak Üniversite senatosunun tahsis edilmek istenen araziyi veto ettiğini biliyoruz. Sonra da Dubaili yatırımcılar yerel medya aracılığıyla bir yazılı açıklama yayınladılar ve yatırımı askıya aldıklarını söylediler.

            O dönem öğrendiğim kadarıyla askıya alma, vaz geçme gibi bir kararın olmadığı söylenmişti. Peki ama ne oldu?

            Artık ne Dubaililer gelsin diyen var, ne itiraz eden var, ne de meseleyi konuşan var… Mesele bu kadar basit miydi?

NEDEN BASIN TOPLANTISI YAPMIYOR?

            Eski valimiz olan Sayın Murat Zorluoğlu çok sık olmasa da zaman zaman basın mensuplarıyla bir araya geliyordu. O toplantılarda basın mensupları güncel konularda, şehrin sorunlarıyla ilgili valiye soru sorma, bilgi alma şansı yakalıyordu.

            Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım Elazığ’a atananı neredeyse bir yıl olacak. Bugüne kadar Vali Bey hiç basın toplantısı yapmadı.

            Acaba Vali Bey bir kırgınlık mı yaşıyor yoksa başkaca özel bir sebep mi var? Basın toplantısı yapmaya gerek duymayacağını zannetmiyorum.

            Acaba sebebi nedir?

YANILMAZ NEYİ BEKLİYOR?

            2014 Yılında Belediye Başkanı olduktan sonra her yılın bitiminde Sayın Mücahit Yanılmaz icraatlarını anlattığı geniş katılımlı bir basın toplantısı yapardı. Bu yıl yapmadı.

            Seçim süreci yaklaştığı için ilerleyen bir tarihte geniş kapsamlı bir toplantı mı düşünüyor acaba?

            Belki ELBÜS’ler geldikten sonra basın toplantısı yapmayı planlıyordur. Zira ELBÜS Elazığ için gerçekten de önemli bir proje.

            Bekleyip görelim bakalım…

TARİH YAZDILAR

            Rüstem Paşa Spor finalde Üniversite’yi yenerek Bal Ligine yükseldi. Başta Başkan Hamit Erulaş olmak üzere bütün yöneticileri, teknik heyeti ve futbolcuları tebrik ederim.

            Rüstem Paşa iki yıldır yenilmiyor. Yüzün üzerinde gol atıp, bir elin parmakları kadar gol yiyerek Bal Ligine yükseldiler.

            Bu başarının iyi araştırılması gerek. Ben böylesi bir örneğin bugüne kadar liglerimizde yaşandığını hiç zannetmiyorum. Spor medyasının bu tarihi tanıklığı iyi incelemesi gerek.

            Neyse, tekrardan Hamit Başkanı tebrik eder, Bal Liginde başarılar dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları