YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Erkan BAY/Elazığ'ın Baskil ilçesinde 1 milyon 200 bin TL yatırım yapılarak 2 bin 600 metrekare üzerine kurulan tekstil fabrikası hizmetine devam ediyor.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kurulan tekstil atölyesi 86 kişiye iş kapısı oldu. İşletmede  dikim, kesim, ütü ve paket kısımları bulunuyor. Ürün, buraya kumaş olarak gelip, paketlenerek koli halinde direkt mağazaya gidiyor.

İş adamlarının kurduğu atölye ilk aşamada 86 kişiye iş kapısı oldu.Özellikle Baskil’de ev hanımı olan ve tarla işlerinde çalışan çoğu kadın da açılan atölye ile iş sahibi oldu. 

İSTİHDAM ARTABİLİR

Elazığ’ın Baskil ilçesinde faaliyete başlayan Tekstil Atölyesi,üretime başlamasıyla birlikte sadece bölgeye değil,yurt dışına da hitap ediyor. İşletmede  dikim, kesim, ütü ve paket kısımları bulunuyor. Ürün, buraya kumaş olarak gelip, paketlenerek koli halinde direkt mağazaya gidiyor.Baskil’de kurulan tekstil atoylesi özellikle Ünlü markalarında ilgisi çekiyor.Son teknoloji ile donatılan fabrika da İş güvenliği ve yangınla alakalı bütün önlemlerde alınmış bulunuyor.

İSTİHDAMIMIZ DEVAM EDİYOR

Firma Ortağı Cebrail Beyhan, Hakimiyet Gazetesine yapmış olduğu açıklamada,’’Atölyemiz hizmetine devam ediyor.İstihdamımız da sürüyor.Şuan için 86 çalışanımız var.Kendimiz imalat yapmıyoruz.Bize ürün geliyor,dikiyor ve gönderiyoruz.Destek olarak sadece İŞKUR’dan eleman desteği aldık.Kurduğumuz iş yerinin  maliyeti bize 1 Milyon 200 Bin TL’dir.’’dedi.

BASKİL’DE YAŞAYAN İNSANLAR İÇİN İŞ KAPISI OLDU

Beyhan,’’Yurt dışına ihracatımız yok.Ama bize ürün gönderen firmalar,bizim diktiğimiz ürünleri yurt dışına gönderiyor.Kısacası bize malzeme geliyor ve bizde dikimini yaparak gönderiyoruz.Baskil ilçesinde yaşayan insanlar içinde bir iş sahası oldu.Sonuçta ekmeğini kazanıyorlar.Biz memnunuz.’’şeklinde konuştu.

İŞİMİZİ GENİŞLETMEK İSTİYORUZ

Cebrail Beyhan,’’Yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz.Ama bu zamanla olacak.Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,birkaç defa bizi ziyaret etti.Çok mutlu oldu.Baskil’de böyle bir yatırımın olması valimizi de çok memnun etti.Bu yatırımın gelmesinde Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’nun büyük gayretleri oldu.’’dedi.