YATIRIMCILARA SESLENİYORUM

Erkan BAY/ Başkan Serttaş, ''Bir projemiz var. Ağında badem entegre tesislerini kurmak istiyoruz.Bunun için bir yabacı şirketin sponsorluğunda görüşmeler yapılıyor. Eğer onlarla ortaklık kurarsak ilçemiz bu konuda bir atılım yapacak. Biz bu projemizi inşallah ilçemizde hayata geçireceğiz'' dedi.

YATIRIMCILARA SESLENİYORUM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, Elazığ’ın ilk Badem Entegre Tesisini kuracaklarını söyledi.

 

''AĞIN'DA BADEM ENTEGRE TESİSİNİ KURACAĞIZ''

Ağın olarak Badem üreticiliğinde iddialı olduklarını belirten Yılmaz Serttaş, ‘’Badem şekerini, badem ezmesini, badem sütünü değerlendirmek istiyoruz. Bunun için bir yabancı şirketin sponsorluğunda görüşmeler yapılıyor.’’dedi.

BADEM ÜRETİMİNDE BİR SIKINTIMIZ YOK

Serttaş,’’7-8 bin dönümlük badem alanlarımız var ve halen  badem ağaçları dikilmeye devam ediyor. Ülkemizin birçok şehrinde bizlere müracaat edip arsa, arazi alan arkadaşlarımız var. Bu kişilere yardımcıda olmaya çalışıyoruz. Badem üretimi konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Tek sorunumuz şuan bu bademleri pazarlayamıyoruz. Bademi burada 25-30 liraya topluyorsun, Ankara'da badem 70 lira. Biz bu soruna el atacağız ve ticarette inanıyorum ki başarılı olacağız. Bu entegre tesisi sayesinde badem ezmesinde, badem sütünde, badem şekeri yapımında Türkiye'nin önde gelen ilçelerinden biri olacağız.'' ifadelerini kullandı.

 

''SERTTAŞ YATIRIMCILARA SESLENDİ''

Yatırımcıları Ağın'a davet eden Serttaş, ''Biliyorsunuz Ağın denilince akla ilk gelenlerden biri de leblebisidir. Geçen sene 40 ton leblebi sattık bu seneki hedefimiz 100 ton satmak. Aynı şekilde geçen sene badem 200 tondu bu sene 400 ton işlenecek inşallah. Elimizde böyle imkânlar varken biz bunu neden tesis haline getirmeyelim. Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimiz zaman inanıyorum ki gerek ilçemiz gerek ise şehrimiz ekonomik anlamda daha da ileriye gidecektir. ‘’dedi.

CESUR YATIRIMCILAR GELSİN

Serttaş,’’Buradan tüm yatırımcılara seslenmek istiyorum. Cesur olsunlar gelsinler kırmızı halılar serelim önlerine. Bütün bürokratik engelleri aşarak ilçemizi hizmet edelim. Eğer niyetleri varsa gelsinler görsünler bizler açısında hiçbir engel yoktur. Bizim buradaki zenginlikleri değerlendirmemiz lazım, aracıları devreden çıkarmamız lazım, üreticinin cebine para girmesini sağlamamız lazım, pazar kurmamız gerekiyor. Bunun içinde tüm yatırımcılarımızı Ağın'a davet ediyorum.'' şeklinde konuştu.