VİZYON PROJELER BAŞLIYOR

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, BAŞTA ALTYAPI, ARITMA TESİSİ, ÇAYDAÇIRA KÖY-KENT PROJELERİ, SGK BİNASININ YIKILARAK PTT MEYDANI VE KAPALI ÇARŞI İLE BÜTÜNLEŞTİRİLMESİ GİBİ VİZYON PROJELERİNİN STARTINI VERDİ.

VİZYON PROJELER BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkarak Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları, halka vaat ettiği projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başta şehrin altyapı ve şebeke hatları olmak üzere, atık su arıtma tesisi, müzeler şehri Elazığ, çaydaçıra köy-Kent, mevcut SGK binasının yıkılarak 15 Temmuz Demokrasi meydanı ve kapalı çarşı ile bütünleştirme projeleri için kolları sıvayan Başkan Şerifoğulları, önümüzdeki günlerde çalışmalar start verecek.

MALİ SIKINTIYA RAĞMEN PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Elazığ Belediyesi’nin kamuya ve İller bankasından alınan kerdi borçlarına rağmen yeni kaynaklar üretilerek başlatılacak projeler ile şehrin çehresi değişecek.

Yerel yönetimlerin mali sıkıntılarının var olmasının hizmeti engellemeyeceği inancıyla hareket eden Başkan Şerioğulları mali disiplin ile birlikte yeni kaynaklar üretilerek ve bu kaynakları en verimli ve zaruri alanlarda kullanarak Elazığ’a ve Elazığlıya hizmeti manevi bir vecibe olarak görüyor.

SGK BİNASI YIKILIYOR

Şehrin merkezinde olan ve yakın zamanda Medikal Park Hastanesi yanındaki yeni yerine taşınacak olan SGK Binası, başkan Şerifoğulları’nın bakanlıklarla yaptığı görüşmeler neticesinde yıkılarak kent meydanı olarak düzenlenecek. Mevcut PTT Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük arz edecek şekilde çevre düzenlemesi yapılacak olan yeni alanın, şehrin yeni cazibe merkezi olması planlanıyor.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Şerifoğulları, belediyeyi etkin ve verimli yönetme gibi zaman yönetimini de çok verimli gerçekleştirerek hem gündüz hem de gece saatlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gündüz saatlerinde hem belediye de yönetim kadrosuyla teknik toplantılar yapıyor hem de ziyarete gelen STK’ları kabul ederek onlarla da Elâzığ’a hizmet konusunda istişarelerde bulunarak sorunların çözümünü gerçekleştiriyor.

DOĞU MAHALLELERİ ÖNCELİKLİ

Şehrin tüm noktalarına eşit hizmet anlayışı ile kolları sıvayan Başkan Şerifoğulları, bütün mahallelere hizmeti götürmekle birlikte hizmetlerden yeterince nasibini alamamış doğu mahallelerine daha bir önem veriyor.

Her hafta sonu bir mahalleyi muhtar, meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri ile karış karış gezen Başkan Şerifoğulları, sorunları yerinde tespit ederek çözümü için anında talimat veriyor ve problem gideriliyor.

Bu kapsamda Çatalçeşme, Salıbaba, Aksaray, Hicret, Sanayi, Mustafapaşa, Sarayatik, Kırklar ve Ulukent Mahallelerini ziyaret eden Başkan Şerifoğulları’na mahallelerinde ilgisi yoğun oluyor. Başkanı mahallelerinde gören vatandaşlar hem sorunları dile getiriyor hem de yönetenle yönetilenler arasında sıkı bir gönül bağı kuruluyor.

HİZMET HER YERDE

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği ilk günden itibaren hem şehrin sorunlarına çözüm buluyor, hem de her fırsatta ve her kesimden hemşerimizle kurduğu sıcak ve samimi diyaloglar ile gönüllere girmeye devam ediyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği ilk günlerde hem belediye yönetimi hem de vatandaşlardan gelen talepleri göz önünde bulundurarak oluşturduğu acil eylem projesi kapsamında özellikle yoğun geçen kış mevsiminin yıprattığı cadde ve sokakların yeniden asfaltlanması ve bakım onarımının yapılmasını büyük bir titizlikle devam ediyor.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Şehrin önemli problemlerinden olan şehir içi trafik ve otopark konusunu da gündeminin ilk sırasına alan Başkan Şerifoğulları, özellikle araç yoğunluğunun yaşandığı kavşak ve noktalarda da uygulayacağı projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunduğu orduevi Hamza Yanılmaz kavşağı ile Hazardağlı kavşaklarında hayata geçirilecek yeniliklerle bu noktalarda önemli bir rahatlama yaşanacak.

YENİ PARKLAR

Şehrin genel problemlerini yakından takip ve çözülmesi yönünde yoğun gayret sarf eden başkan Şerifoğulları şehir genelindeki parkların bakım ve temizliği ile birlikte yeni parkların da temelini atıyor. Kızılay Mahallesi’nde yapımına başlatılan parkın önemli bir eksiğini giderdiğini ifade eden mahalle sakinleri, yılların ihmaline uğrayan Kızılay Mahallesi’ne hizmetlerinden dolayı Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ediyorlar.

HER ZAMAN HER YERDE

Belediyecilik hizmetleri yanında her kesimden insanla kurduğu samimi iletişim ve doğal yaklaşım Başkan Şerifoğulları’nı farklı kılıyor. Sosyal medyadan kendisine iletilen sorun ve önerileri anında dikkate alan ve vatandaşlara dönerek konunun sonucu hakkında bilgi veren Şerifoğulları, bu davranışıyla örnek bir yönetim anlayışı sergiliyor.

GENÇLERİN ABİSİ

Her kesimden, her yaştan hemşerilerimizle kurduğu iletişim ve diyalogla birlikte Başkan Şerifoğulları’nın gençlere yaklaşımı çok farklı ve ayrıcalıklı. Hem milletvekili seçimlerinde hem de belediye başkanlığı seçimlerinde “gençlerin abisi” sloganıyla genç kuşakta önemli etkiler bırakan ve onların yoğun desteğini alan Başkan Şerifoğulları, gençlerin sosyal medyadan yaptıkları sahur davetini de karşılıksız bırakmıyor. Gençlerin sahur davetine “gençler çayınız hazır olsun, sahurda sizlerleyim” gibi sıcak ve samimi cümlelerle diyalog kurduğu gençlerle yer sofrasında sahur yapan Başkan Şerifoğulları bu davranışlarıyla gönül belediyeciliğin tam olarak hakkını vermeyi başarıyor.

SİYASİ AHENK VE ORTAK DAVRANIŞ

Halka hizmet ve gönüllerde yer edinme noktasında başarılı bir grafik çizen Başkan Şerifoğulları, siyasi aktörlerle de uyumlu ve ahenk içinde ortak çalışmalar ortaya koyuyor. Ak Parti milletvekilleri, Ak parti İl başkanı yanında diğer siyasi partilere mensup milletvekili ve il başkanları ile de şehrin çıkarları doğrultusunda ortak hareket eden, uyumlu ve ortak aklı önceleyen bir yönetim anlayışı sergileyen başkan Şerifoğulları, genç yaşına rağmen siyasi birikim ve donanımıyla da göz dolduruyor.