VEKİLLERİN 6.BÖLGE SINAVI

DÖNEMİN ETSO BAŞKANI İDRİS ALAN TARAFINDAN TOBB'DA YAPILAN TOPLANTIDA VE CANLI YAYIN ESNASINDA BİZZAT BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TALEP EDİLEN, YILDIRIM'IN DA BU ÇIKIŞ KARŞISINDA 'AZ SABRET' DİYEREK ELAZIĞ'IN CAZİBE MERKEZİ İLLER KAPSAMINA ALINIP 6. BÖLGE DESTEKLERİNDEN FAYDALANMASI İMKÂNI OCAK AYI İLE BİRLİKTE SON BULUYOR. MUHALEFET, STK'LAR VE YATIRIMCILAR 6. BÖLGE UYGULAMASININ DEVAMI İÇİN SİYASİLERDEN DESTEK BEKLİYOR

VEKİLLERİN 6.BÖLGE SINAVI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin kalkınması ve bölgesinde  önemli bir istihdam merkezi olması yönündeki gayretler sonuç vermiş ve 26 Ekim 2016 tarihinde şehrimizi 23 il ile birlikte cazibe merkezi iller kapsamına alınarak 6. Bölge teşvik imkanlarından faydalanmaya başlamıştı.

Dönemin ETSO Başkanı İdris Alan ve milletvekillerinin girişimleri sonuç vermiş, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla ilimiz 6. Bölge kapsamına alınmıştı.

MÜCADELE BAŞARIYI GETİRMİŞTİ

O dönem Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı olan İdris Alan, bu müjdeyi; “Elazığ'ın Teşvik Yasasında hak ettiği yere gelmesi hususunda 27 Şubat 2015 tarihinde başlatmış olduğu mücadelede mutlu sona ulaşılmıştır. Elazığ'ın ufku artık aydınlıktır. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum' diyerek paylaşmış ve ilimizde yeni bir dönemin başladığını ifade etmişti.

SÜRE DOLUYOR

26 Ekim 2016 tarihinde başlayan ve ilimizin 6. Bölge teşvik imkânlarından faydalanması uygulaması 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Yeni uygulama ile Elazığ’ın kalkınma hızı ve gücü düşecek ve belki de yok olacak.

MHP’DEN TEPKİ

Teşvikte 6. bölge kapsamından yeniden 4. Bölge kapsamına düşecek olması muhalefet partileri ve STK’ları da harekete geçirdi.

MHP İl Başkanı Işıkver, Elazığ’ın 6. Bölge imkânlarından faydalandığı ancak alınan son kararla 4. Bölge imkânlarından faydalanacağını öğrendiklerini belirterek alınan son kararın gözden geçirilmesini istedi.

İlimizin Organize Sanayi Bölgesi’nin faydalandığı 6. Bölge Teşviklerinin kaldırılarak, Elazığ’ımızın Ocak Ayı itibariyle 4.Bölge kapsamına alınacak olmasını üzüntüyle öğrendiklerini belirten Işıkver açıklamasında şu görüşlere eyer verdi:

“Şehrimizin türlü sıkıntılarla boğuştuğu ve ilimizde yaşanan ve ülkemizde son yıllarda yaşanmış en büyük deprem olan 24 Ocak Depreminin bedelleriyle yüzleştiğimiz böyle bir süreçte, şehrimize yapılacak yatırımları akamete uğratacak yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalmış olunması hepimizi derinden üzmektedir.”

 Yaşanan küresel salgın ve onun yaratmış olduğu global ekonomik daralmanın, depremin artçı sosyo-ekonomik etkileriyle birleştiği bu günlerde toplum olarak birlik beraberlik içerisinde Elazığımızın haklarını muhafaza etmek zorunda olduklarını belirten Işıkver, Elazığ’ın 4.Bölge Teşvik Kapsamından 6.Bölge Teşvik Kapsamına alınışı esnasında da şehirde ciddi manada gündem olan ve gerekliliği hususunda şehrimizin bütünüyle ittifak ettiği bu teşviklerin devamı, şehir ekonomisi ve istihdam noktasındaki önemi sebebiyle şehir sosyolojisi için de hayati önem arz ettiğini ifade etti.

Ocak 2021 tarihi gelmeden bu konuda alınan kararın en azından depremin izleri ve etkileri ortadan kalkıncaya kadar ertelenmesini sağlamak başta ilimiz siyaset ve bürokrasinin olduğu kadar ilgili STK’ların da asli vazifesi olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Işıkver, alınan kararın gözden geçirilmesi ve mevcut durumun Cumhurbaşkanına arzı noktasında yetkili ve ilgilileri göreve davet ettiğini ve bu konuda kendi  üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu üstlenmekten kaçınmayacaklarını belirtti.

STK’LAR AYAKTA

İlimizin teşvikte 4. Bölge kapsamına düşürülmesi uygulamasına STK’lardan da tepkiler yağıyor. Şehrimizin 24 Ocak depremiyle yerle bir olduğu, birçok işyerinin yıkıldığı ve işsizliğin en üst seviyeye çıktığı, zengin insanların bile fakirleşip önemli oranda göç verilen bir şehre bir de teşvik darbesinin vurulması Elazığ’ı yalnızlığa ve kaderine terk etmek olacağını ifade eden STK’lar, bu konuda siyasilerimizin parti ayrımı gözetmeksizin bir olup konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmeleri gerektiğini belirtiyorlar.

YATIRIMCI TEDİRGİN

Şehrimizin 6. Bölge kapsamına alınmasıyla birlikte başta tekstil olmak üzere birçok alanda ciddi yatırımlar yapıldığını, şehrimizin ekonomisine ve istihdamına olumlu etki yapacak çok sayıda fabrikanın açıldığına dikkat çeken yatırımcılar, 6. Bölge uygulamasının sona ermesiyle Elazığ’daki yatırımların da duracağını ve hiçbir yeni yatırımcının gelmeyeceğini, mevcut yatırımcıların da tesislerini 6. Bölge uygulamasının olduğu illere kaydırabileceklerini ifade ediyorlar.

MİLLETVEKİLLERİNİN ÖNEMLİ SINAVI

İlimizin teşvikte 6. Bölgeden 4. Bölgeye düşürülmesinin deprem ve ardından yaşanan pandemi sürecinin ardından üçüncü ve en ağır darbe olacağını ifade eden yatırımcılar, bu konuda ilimiz milletvekillerine büyük görev düştüğünü, bu konunun şehri ve insanını birebir ilgilendiren hayati bir mesele olduğunu belirtiyorlar.

Milletvekillerinin konuyu önce TOBB, ilgili kuruluşlar ve bakanlıklar nezdinde olgunlaştırıp, bu kurumlardaki gerekli altyapıyı oluşturduktan ve Elazığ’ın neden 6. Bölgeye ihtiyaç duyulduğunun depremde yıkılan işyeri sayısı, işsiz kalan insan sayıları, şehirden göç eden insan sayıları ile pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarını sayısal verilerle açıklandığı detaylı bir sunum dosyası hazırlanıp tüm ilgililere sunulması ve takibinin yapılması gerektiğini belirten yatırımcılar, bugünden sonra milletvekillerinin en öncelikli ve takip edilecek birinci sorunun bu olması gerektiğini  ifade ediyorlar.

İYİ ANLATILIRSA BAŞARILIR

İlimizin deprem nedeniyle  yaşadığı tüm olumsuzlukları, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıklar, ve deprem günlerinde tüm ülkede yardım kampanyaları ve değişik şehirlerden tırlarla gelen yardımlar vesilesiyle hemen herkesin yakından bildiğini, kışın dondurucu soğuğunda çadırlarda kalmak zorunda kalan insanlarımızın çektiği zorlukları televizyonlar aracılığı ile tüm bakan ve üst düzey bürokratların vakıf olduğunu ifade eden vatandaşlar, 24 Ocakta yıkılan ve tüm kaynaklarını yitiren bir şehirden 6. Bölge imkanının esirgenmeyeceğini düşündüklerini belirttiler.

SİYASET İÇİN DEĞİL ŞEHİR İÇİN…

Şehrin geleceği ve kaderi için böylesine önemli bir konuda siyasi mülahazaların ikinci planda tutularak Parti ayrımı gözetmeksizin, Ak Parti milletvekillerimiz Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ ile  CHP Milletvekili Gürsel Erol’un bu çalışmaları birlikte yürütmesi ve sonuca birlikte ulaşarak müjdeyi de birlikte vermelerinin, doğuracağı sonuçlar itibarıyla siyasi olmaktan öte vatandaşa iş ve aş, şehre ise kalkınma olarak döneceğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda milletvekillerin de siyasi düşünmek yerine şehrin çıkarlarını ve ekonomisini düşünme noktasından hareket ettiklerinden dolayı başarıya ulaşacaklarından  umutlu olduklarını dile getiriyorlar.