VATANDAŞ TEDİRGİN

Erkan BAY/ Sürsürü Mahallesi Mustafa Uygur Bulvarı her gün farklı yerlerde trafik kazaları meydana geliyor.Yaşanan trafik kazalarında can kayıpları yaşanmazken, yaralı  sayısı gün geçtikçe artıyor.

VATANDAŞ TEDİRGİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürsürü Mahallesi Mustafa Uygur  Bulvarı’nda meydana gelen trafik kazaları gün geçtikçe artmaya başladı.

HERGÜN KAZA VAR

Hıdır Sever Lisesinin alt tarafında ki kavşakta sık sık meydana gelen trafik kazaları vatandaşları canından bezdirdi.Kavşakta oturan vatandaşlar ise yaşanan bu duruma çözüm bulunmasını isterken,kendi imkanları ile çektikleri kaza fotoğraflarını yetkililere ulaştırıyor.

HIZ KESİCİ YADA BADAL KONULMASI GEREKİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar, Artık trafik kazalarının olmaması için kavşağa hız kesici badal yada trafik ışığı konulmasını istiyor.

KAZALAR KAVİSLİ KISIMDA MEYDANA GELİYOR

Yaşanan bu sorunun en kısa sürede çözülmesini isteyen vatandaşlar,’’Sürsürü Mahallesi Mustafa Uygur Bulvarı,Eski Emniyet Müdürlüğü altında kalan kısımda hemen hemen her hafta kesintisiz bir veya bir kaç trafik kazası yaşanmakta. Bu kısımda özellikle çarşı tarafından gelen araçlar, Fırat Liman Müdürlüğünü yanında keskin ve kavisli bir şekilde dönerek geçtikten sonra, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Aziz Gül Okulunun orada ise tam tersi istikamette başka bir kavisli virajı alarak seyir halinde bulunmaktadır. Sorun ise bu son kavisli kısımda yaşanmaktatır.’’dedi.

KAVŞAĞIN IŞIKLANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Hız düşürücü yada badal istediklerini ifade eden Vatandaşlar,sözlerine şöyle devam etti:’’Akmola parkın hemen yanında eski emniyet ve bayındırlık arasında inen yol ciddi sıkıntı yaratmakta. Ayrıca emniyetten dolayı hıdır sever altına açılan ters istikametli yol ise ayrı bir sıkıntı yaratmakta. Hıdır sever lisesi ve şok marketin çakıştığı kavşak ise başlı başına bir sıkıntı. Kısacası belediyeden çok acil bu kısım için önlem alınmasını, kavşağın ışıklandırılması, hız düşürücü badal, hıdır sever altına açılan ters istikametli yolun kapatılması  gibi tedbirler alınarak sıkıntının giderilmesini talep etmekteyiz. ‘’dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ HAKİMİYET GAZETESİNE BİLDİRDİ

Elazığ Hakimiyet Gazetesine kavşakta oturan vatandaşların gönderdiği kaza fotoğraflarında önemli ayrıntılar göze çarptı.Bir vatandaş kavşağın harita görüntüsünü alarak kazaların olduğu noktayı “Kör Nokta” diye işaretledi.’’Kör Nokta’’olarak işaretlediği fotoğraf meydana gelen kazaların başlıca nedeni olarak gösterildi.

AĞAÇLAR ZARAR GÖRÜYOR

Farklı bir vatandaş da kazalar nedeniyle yol kenarına dikilen ağaçların devrilerek kopmasına dikkat çekti.Öyleki kavşak düzenlenmesinde en büyük görselliği teşkil eden ağaçlarında kazalardan zarar gördüğü ve  ortaya kötü manzaraların çıktığını ifade etti.